Toekomstig Purmerend op de markt in Weidevenne

17/01/2019

Donderdag 17 januari stond Toekomstig Purmerend met een kraam op de markt in Weidevenne (Van Damplein) en konden bewoners hun mening geven over de voorgenomen fusie per 1 januari 2022 met de gemeente Beemster. Bezoekers konden in een gesprek met de burgemeester, wethouder of wijkmanager duidelijk maken wat ze belangrijk vinden bij deze fusie, maar een kaartje in de brievenbus bij de marktkraam kon ook. Tijdens het project ’Waardevol Beemster’ hebben inwoners van de gemeente Beemster de afgelopen maanden al hun mening gegeven over wat zij uniek vinden en willen behouden in hun gemeente, en nu is het de beurt aan de Purmerenders.

De aftrap van de markttour was dinsdag 15 januari in het centrum. Daar stonden burgemeester Don Bijl, wethouders, wijkmanager en ambtenaren op de markt in de binnenstad, en donderdag werd de kraam opgezet op het Van Damplein. Nadat in het centrum al duidelijk werd dat verreweg de meeste bezoekers geen of weinig bezwaar tegen de fusie hebben, bleek dit ook in Weidevenne het geval te zijn. Niet iedereen wilde ingaan op de uitnodiging voor een gesprek, maar de mensen die dat wel deden vonden het eigenlijk wel prima om te fuseren met Beemster. Bedenkingen waren er nauwelijks en enkelen dachten zelfs dat de fusie al een feit was.

Markttour
Wie nog in gesprek wil gaan met burgemeester wethouders en wijkmanagers over de fusie tijdens de markttour kan terecht op: Zaterdag 19 januari 10:00-12:00 Markt Wormerplein, Woensdag 23 januari 09:00-11:00 Markt Meerland, Donderdag 31 januari 13.00-15.00 Beatrixplein, bij seniorencomplex De Hoekstee of Vrijdag 1 februari 9.30-11.30 op de Markt Gildeplein.

Op 15 januari is ook het online platform www.toekomstigpurmerend.nl gelanceerd. Hier kunnen vragen worden gesteld, tips gedeeld of ideeën gepost worden over wat bewoners waarderen aan hun stad.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *