Toekomstig Purmerend gaat de markt op

15/01/2019

De gemeente Purmerend werkt aan de fusie met de gemeente Beemster, om per 1 januari 2022 als één gemeente verder te gaan. Tijdens het project ’Waardevol Beemster’ hebben inwoners van de gemeente Beemster de afgelopen maanden al hun mening gegeven over wat zij uniek vinden en willen behouden in hun gemeente. Om zo goed mogelijk in beeld te brengen wat Purmerenders belangrijk vinden in hun stad, buurt of wijk, gaan bestuurders van de gemeente Purmerend de markten op en in gesprek met zoveel mogelijk inwoners. De aftrap van de markttour was op dinsdag 15 januari. Daar stonden burgemeester Don Bijl, wethouders, wijkmanager en ambtenaren op de markt in de binnenstad.

Donderdag 17 januari van 14:15 tot 16:15 uur staat Toekomstig Purmerend met een kraam op  de markt in Weidevenne (Van Damplein) en kunnen bewoners hun mening geven tijdens  een persoonlijke ontmoeting met de burgemeester, wethouder of wijkmanager. Een kaartje in de brievenbus bij de marktkraam kan ook. Op 15 januari is ook het online platform www.toekomstigpurmerend.nl gelanceerd. Hier kunnen vragen worden gesteld, tips gedeeld of gepost worden over wat bewoners waarderen aan hun stad. 

Kansen 
Het college van Purmerend ziet kansen in een fusie voor de inwoners van Purmerend en Beemster. Purmerend (de marktstad) en Beemster (de droogmakerij) zijn historisch en geografisch altijd al nauw met elkaar verbonden geweest. Inwoners van beide gemeenten verhuizen over en weer en maken gebruik van elkaars voorzieningen zoals onderwijs, sportverenigingen, zwembad, theater en toeristische- en recreatieve voorzieningen. De gemeenten Purmerend en Beemster kunnen efficiënter werken als er nog maar voor één bestuur wordt gewerkt, waardoor de dienstverlening aan de inwoners verbetert. Ook kan bijvoorbeeld het toerisme verbeteren. En samen kunnen de gemeenten meer bereiken en zo de zeggenschap in de regio versterken.

Doel
Bijdragen van Purmerenders zijn van groot belang voor het toekomstig Purmerend 2022. Nadat is vastgelegd wat inwoners belangrijk vinden, gaat de gemeente Purmerend in gesprek met de gemeente Beemster over de gezamenlijke visie op de nieuwe gemeente. Die visie wordt opgenomen in het zogenoemde ‘herindelingsontwerp’. Dit document vormt de basis voor het wettelijke traject van de fusie en wordt naar verwachting in het najaar van 2019 door de gemeenteraden van Beemster en Purmerend vastgesteld. 

U bent donderdag 17 januari van 14:15 tot 16:15 uur van harte welkom op de markt in Weidevenne (Van Damplein).

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

1 comment

  1. jochem schreef:

    Amsterdam krijgt steeds meer ruimte om te groeien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *