Toch nieuwjaarsconcert Stedelijk Orkest Purmerend

24/12/2020

Stedelijk Orkest Purmerend wil zijn publiek niet teleurstellen en komt met een online versie van het traditionele Nieuwjaarsconcert in Weense stijl. Net als vele andere muziek- en theatermakers voelt het orkest ook aan den lijve wat het is om niet geregeld bij elkaar te kunnen komen om samen muziek te maken. Wat het is om naar een voorstelling toe te werken en die dan afgelast of uitgesteld te zien. Maar ze zien ook mogelijkheden en de nieuwe uitdagingen die zich voordoen, grijpen ze met beide handen aan.

Want, het kan toch niet zo zijn dat het traditionele Nieuwjaarsconcert van het Stedelijk Orkest wordt overgeslagen? Veel mensen zetten dit evenement al een jaar van tevoren in de agenda, spreken af met vriendengroepen en verheugen zich op de gezelligheid, ook na de voorstelling. Dat kan natuurlijk niet allemaal vervangen worden, maar een beetje muziek, zang en dans kan het orkest deze mensen wel bieden. Dit gaat nu online gebeuren, in goede samenwerking met RTV Purmerend, op het You Tube kanaal van het Stedelijk Orkest.

Een verkorte versie, maar wel helemaal in de sfeer, met burgemeester Don Bijl en Jeanneke van Buul, sopraan bij het koor van de Nationale Opera. Dans wordt verzorgd door Stefan en Eline en dirigent Herman Draaisma zal het een en ander toelichten.
Gewoon op de eerste zondag in het nieuwe jaar, zoals de traditie vereist. Deze bijzondere uitzending is op zondag 3 januari vanaf 14.30 uur te zien. Kijk voor meer informatie op Stedelijk Orkest Purmerend.nl

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *