Thuis 4 mei herdenken via RTV Purmerend

01/05/2020

De traditionele Stille Tocht en de herdenkingsbijeenkomsten op de Kaasmarkt en in de Nicolaaskerk op 4 mei in Purmerend gaan niet door dit jaar. RTV Purmerend maakt een speciale uitzending, waarin onder andere de burgemeester de stad toespreekt en de voorzitter van het 4 en 5 mei Comité, Dick Blokker, de namen voorleest van de gevallenen. Waarin ook de twee minuten stilte in acht worden genomen.

Dick Blokker: “Op 4 mei herdenken we de oorlogsslachtoffers. Dat doen we deze keer op een andere plek, thuis op de bank of aan de keukentafel. Maar nog steeds herdenken we samen in verbondenheid, ieder met zijn of haar eigen herinneringen en gedachten. Dit is wat blijft en waar we nu een andere invulling aan geven.”
 
RTV Purmerend
Het 4 en 5 mei Comité Purmerend en de gemeente hebben gezocht naar een invulling om op gepaste wijze stil te staan bij allen die zijn gevallen voor onze vrijheid. RTV Purmerend maakt een speciale uitzending op maandag 4 mei van 19.45 uur tot 20.15 uur. Te zien op: Ziggo kanaal 36, KPN kanaal 1390, rtvpurmerend.nl of de Facebookpagina van RTV Purmerend.
 
In het land
Op verschillende televisiezenders wordt tijdens de Nationale Herdenking om 19.58 uur het signaal Taptoe geblazen, gevolgd door twee minuten stilte om 20.00 uur. Het Nationaal Comité omarmt het initiatief van de Oranjevereniging in Etten-Leur en roept alle blazers van Nederland op het Taptoe signaal mee te spelen vanuit huis. Na de twee minuten stilte klinkt het Wilhelmus. Het Nationaal Comité nodigt iedereen uit om thuis mee te zingen.
 
Kijk voor meer informatie over de herdenking op www.4en5mei.nl.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *