Thijs en Lotte vuurwerkkampioenen met 1029 kilo

02/01/2019

De vuurwerkinzameling in Weidevenne was ook dit jaar weer een groot succes. De gemeentemannen hadden nauwelijks de weegschalen klaar staan, toen de eerste vuurwerkrestanten al werden aangeboden. Deze keer was er voor de zekerheid een flink uit de kluiten gewassen container geplaatst, maar al snel was, ondanks zorgvuldig stapelen, de bak stampvol. Het aanbod werd zo groot dat de kassier even in problemen kwam; het geld was op. Na aanvoer van nieuwe financiën konden de wachtende klanten worden uitbetaald en loste de file weer op.

In alle soorten, maten en gewichten werd het vuurwerkafval aangeleverd. Het minste gewicht was 1 kilo, maar Thijs en Lotte werden de super kampioenen met maar liefst 1029 kilo. Thijs: “Tijdens het gelukkig nieuwjaar wensen, vertelde opa dat hij bij het boodschappen doen een ‘doodskist’ (enorm pakket vuurwerk) had zien liggen. Daar zijn we op af gegaan en toen meteen maar doorgegaan met inzamelen. Hoe vroeger je begint, hoe meer je vindt.” Verleden jaar was Weidevenne koploper met totaal 6571 kilo ingeleverd vuurwerk en deze keer was het ongeveer 6800 kilo. Een nieuw record.

Vrijdag 4 januari tussen 09.00 en 15.00 uur staan de gemeentemannen weer klaar op het Abel Tasmanplein (parkeerplaats NS station) om kerstbomen in ontvangst te nemen, en ook dan is het handje contantje.

Kijk voor meer foto’s naar het webalbum.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *