Theetuin Neckermolen uitgebreid

13/05/2022

Woensdag 4 mei is Theetuin Neckermolen weer open. Het weer werkt mee en de tuin zit vol. Dit seizoen is er extra veel plek, want de oude kas is vervangen door een mooi nieuwe kas van 50 vierkante meter. Eigenaar Dieko Kwantes: “Naast dat het uitzicht is verbeterd is de kas nu volledig waterdicht. Geen natte voeten meer én de kas is rolstoelvriendelijk. Daarnaast hebben we nu ook extra loungeplekken, er is nu plek genoeg voor iedereen, jong en oud.”

Vader Dirk, ooit de enige schapenboer in Neck, fietste in de buurt, zag een schuur naast haven ’t Neckerhop en dacht ‘dit zou een mooie plek voor een theetuin kunnen zijn. Heerlijk rustig, uitzicht op de molen en een mooie boomgaard’. Samen met de hele familie Kwantes ging men aan de slag. Het resultaat is sinds 2018 de theetuin Neckermolen aan de Zwarteweg  in Wijdewormer. De redactie van de weidevenner ging een kijkjes nemen bij en opening van het nieuwe seisoen..

Teamwork
Bedrijfsleider Orkun is de spil in het hele gebeuren en creëert door zijn enthousiasme een leuke werkplek voor het personeel. “De meeste werknemers komen ieder jaar weer terug en dat vind ik best wel bijzonder. Samen zorgen we dat alles goed verloopt en de klanten tevreden met een glimlach weer vertrekken.” Voor het nieuwe seizoen staan er naast de bekende eigengemaakte gerechten ook nieuwe lunchgerechten op de kaart, zoals een focaccia met burrata; een mozarella gevuld met room.

Reserveren
Ook al is het vandaag druk met fietsers die een rondje Purmerend / Beemster doen, er is nog ruimte genoeg. Reserveren hoeft en kan niet, want er is inmiddels genoeg plek. Alleen voor de high tea is reserveren wel nodig, want hiervoor wordt van tevoren speciaal gebakken. Dat er geparkeerd kan worden op de dijk is makkelijk en dichtbij. Veel bezoekers twijfelen of parkeren daar wel is toegestaan, maar Dieko Kwantes heeft het uitgezocht en verzekerd ons dat het geen probleem is. De openingstijden zijn ook dit seizoen weer onveranderd: mei, juni, september; vrijdag t/m zondag 11:00-18:00 uur. Juli en augustus; woensdag t/m zondag 11:00-18:00 uur

De redactie van de weidevenner geniet intussen nog even van het weer en de boomgaard met appelbomen zoals de goudreinet, elstar en golden delicous. Ook wordt er een Gieser Wilderman en Pruimenboom gespot, alles voor gebruik in de eigen keuken. Theetuin Neckermolen; met recht een idyllisch plekje onder de rook van Purmerend. Voor meer informatie kijk op  theetuinneckermolen.nl of op Facebook.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West en Centrum, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.