‘The day after’ in de Hazepolder

28/08/2018

Op maandagmorgen leek het alsof er niets gebeurt was in de Hazepolder. Een achtergelaten barbecue en een stapel lege dozen, als dank voor het aangenaam verpozen, waren de enige getuigen van de grandioze rommelmarkt, waar de dag ervoor vele duizenden bezoekers een kijkje kwamen nemen. Zaterdagmiddag was door de vrijwilligers alles in gereedheid gebracht en werden de marktkramen geplaatst. Zondagochtend rond half zeven stonden de eerste verkopers ‘van buiten’ al te popelen om naar hun kraam te rijden en de spullen uit te stallen. Niet iedereen had door dat rustig de auto uitladen en de kraam inrichten in de smalle straten niet zo handig was en opstoppingen veroorzaakten, maar door een strakke organisatie kwam iedereen op tijd op z’n plek.

Bewoners waren op dat vroege uur ook al druk in de weer om de spullen naar buiten te sjouwen en de echte verzamelaars speurden de kramen al af om te vragen naar specifieke verzamelobjecten. Rond koffietijd begon het storm te lopen en hadden verkopers handen te kort om, na veel afdingen, de gekochte goederen af te rekenen. Het is wel eens meer druk in de Hazepolder, maar dit overtrof alle verwachtingen. Dankzij ideale weersomstandigheden (sterk punt van de organisatie) bleef de stroom bezoekers groeien.

Rode vlag
Het VIP gebouw( Voedsel, Informatie en Plassen), die dag het episch centrum, kon het aantal bezoekers nauwelijks verwerken en in de middag werd zelfs de rode vlag gehesen, want koelkast en vriezer waren leeg; alle etenswaren uitverkocht! Na een uur of drie begon het enigszins te waaien en ging Max Verstappen op tv van start, waardoor het aantal bezoekers langzaam afnam. Schattingen van het totaal aantal bezoekers lopen uiteen van acht tot tienduizend, maar het kunnen er zomaar veel meer zijn geweest.

The day after
Vrijwel iedereen nam de niet verkochte spullen weer netjes mee en overgebleven kleding werd in zakken op een paar verzamelplekken achtergelaten en later opgehaald voor KiKa. Nadat de firma Modder rond 19.00 uur de kramen weer had opgehaald en de vrijwilligers alles hadden opgeruimd, konden ze met de benen op tafel. De organisatie en deelnemers kunnen terugkijken op weer een prima geslaagde dag en hebben weer eens laten zien waar een kleine wijk groot in kan zijn.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

1 comment

  1. René van Marle schreef:

    Het was inderdaad super goed geregeld mede door het perfecte computerwerk van Bjorn Out.Waardoor het geheel een zeer professioneel uiterlijk kreeg.Maar ook alle anderen.
    Ga zo door en we kijken alweer uit naar volgend jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *