Terugblik Nazomerfeesten met fotoalbum

19/09/2019

De Nazomerfeesten 2019 zijn weer voorbij en voor iedereen was er wel wat te beleven. Van voetbaltoernooi tot paardensport, van boogschieten tot historische schepen en van rollatorloop tot brandweerdag. Op vele plekken in de stad waren activiteiten georganiseerd en konden toeschouwers en deelnemers genieten. De organisatie zorgde voor bijna een hele week mooi weer, waardoor het een geweldige feestweek werd. Voor de rollatorloop waren minder inschrijvers dan vorig jaar, maar de doorzetters die wel meededen waren echte bikkels, want naast een lekker ijsje werden ze ook getrakteerd op een paar ferme regenbuien.

Tijdens de MarktstadRun ging het allemaal wat sneller. Sommigen kozen voor de wandelroute, maar op zondag was het weer een spektakel. Mooi weer, veel deelnemers en een prima organisatie. Op de Lappenmarkt werd weer ouderwets gespit in de aangeboden handel (voornamelijk kleren en schoenen) en op de Boekenmarkt was het struinen tussen romans en historische boeken. Verschillende verenigingen en clubs hielden open huis en liefhebbers van historische schepen konden genieten van een tochtje over het Noordhollands Kanaal, waarbij een zeemanskoor natuurlijk niet ontbrak. De paardenrennen werden druk bezocht en vooral rond de voormalige lagere school B was het weer een reünie voor Purmerenders. Een primeur was dit jaar de inzet van elektrisch vervoer voor stadswandelingen met Kina wijn en film na afloop, en ook werd afgetrapt met de Kunstroute, waarvoor in dertig etalages kunst was te bewonderen.

Nostalgische noot
De Brandweerdag mocht zich weer verheugen op grote belangstelling. Naast talloze demonstraties waren er lange wachtrijen, waar bezoekers zelf mochten meedoen. Oldtimers op de Koemarkt trokken ook veel belangstelling en het steenwerpen was een groot festijn. Hier en daar vlogen wel een paar verdwaalde stenen over het plein, maar dat mocht de pret niet drukken. De veemarkt (Veetentoonstelling) zorgde voor een nostalgische noot, eindelijk weer vee op de markt, en leerlingen van het Clusius College lieten zien waar ze zich op school mee bezig houden. De gratis popcorn was overigens een bestseller. Het Jordaan Festival was weer een succes en muziekkorpsen zorgden voor de afsluitende Taptoe.

Dikke pluim
Het was een week met veel activiteiten, waar veel mensen van hebben genoten.  Zoiets gaat echter niet vanzelf. Het vraagt maanden van voorbereiding en inzet van veel vrijwilligers. Daarom een dikke puim voor Stichting Marktstad, Gemeente Purmerend, Spurd, sponsors, de vele vrijwilligers en alle anderen die zich hebben ingezet voor deze mooie Nazomerfeesten.

Klik hier voor het fotoalbum met alle foto’s.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *