Super sportzussen in Weidevenne

01/10/2018

Lisa in aktie

In huize Zeldenthuis in Weidevenne ademt alles de sfeer van handbal. Ze gaan er mee naar bed en ze staan er mee op. Dochters Lisa en Laura zijn al op jonge leeftijd geïnfecteerd met het handbalvirus. Bij Handbalvereniging Vido in Purmerend werd door de zusjes de basis gelegd voor een jeugd in het teken van handbal. Oudste dochter Lisa traint en speelt bij Vido en jongste dochter Laura behaalde dit jaar met het Nederlandse handbalteam Jong Oranje een prachtige vijfde plaats bij het WK onder 20 jaar in Hongarije. Het was de beste prestatie ooit van Jong Oranje op een WK. Tijdens dit toernooi werd gewonnen van Europees kampioen Frankrijk en vorige wereldkampioen Denemarken. Laura speelde vier jaar bij Oranje en heeft nu samen met haar team de periode van jeugdinternational afgesloten.

Jongste zus Laura

Laura speelde eerder bij HV Vido in Purmerend, Voc in Amsterdam, de afgelopen twee jaar bij Sew in Nibbixwoud en is vanaf het komende seizoen weer van de partij bij landskampioen Voc. Laura doet haar naam eer aan, want ze is ook zelden thuis, vrijwel alleen zondags. Door de weeks verblijft ze met een groep van zestien meiden op Nationaal Sportcentrum Papendal, waar in 2006 de HandbalAcademie is opgezet voor talenten tussen de 17 en 21 jaar. Alle handbalsters volgen onderwijs in de omgeving en Laura studeert Food & Business aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Handbalbloed
Ook voor de ouders van de sportieve zussen bestaat hun leven voor een groot deel uit handbal, want ook zij hebben inmiddels honkbalbloed. Moeder was in het begin tijdens schooltoernooien coach bij de meiden, en vader is voorzitter van Voc. Tijdens wedstrijden staan ze altijd langs de lijn om aan te moedigen, en of dat nou bij Lisa in Purmerend, of bij Laura in een buitenland is, dat maakt niet uit.

Champions League
Lisa heeft het best naar haar zin bij Vido. Ze traint en speelt enthousiast en fanatiek haar wedstrijden, maar Laura wil meer. Bijvoorbeeld spelen bij een buitenlandse topclub. Een aantal collega’s zijn haar al voorgegaan en door de opleiding bij de HandbalAcademie kan het Nederlands Handbal Verbond (NHV) speelsters op een goede manier begeleiden bij een overstap naar een club in het buitenland.

Voorlopig handballen de zussen uit Weidevenne nog met veel plezier bij Nederlandse clubs. Lisa bij Vido en Laura bij Voc, maar Laura droomt wel eens van de Champions League, met wedstrijden tegen topclubs in uitverkochte stadions. De vijfde plaats bij het wereldkampioenschap is een stap in de goede richting.

De redactie van de weidevenner.nl wenst deze super sportzussen veel succes en vooral veel plezier in hun sportcarrière.

Medailles van Laura

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *