Stokkenbrug in Weidevenne afgesloten voor onderhoud

13/09/2021

De Stokkenbrug over de ringvaart in Weidevenne (in het buitenland bekend als Stickbridge) wordt vanaf maandag 20 september een aantal dagen afgesloten wegens onderhoud. Hoelang het precies gaat duren hangt af van de omstandigheden, maar gedacht wordt aan één tot twee weken. Het intensieve gebruik van de brug laat zijn sporen na, vooral op het wegdek. Wie over de brug loopt, fietst of snorbromt, ziet de inmiddels vele reparatieplekken als een lappendeken over de brug liggen.

In het jaar 2000 zijn ruim 3000 woningen opgeleverd in kwadrant II en als verbinding tussen de woonwijk en de Wijdewormer wordt een brug gebouwd. In eerste instantie wordt gedacht aan een houten brug, maar dankzij een bijdrage van de Stichting Weidevenne komt er een markante bijna zwevende brug, ontworpen door architect Jord den Hollander. Het is een 133 meter lange en drie meter brede brug, opgehouden door schuin naar buiten staande masten van elk acht meter. Het brugdek is uit ecologische oeverwegingen opgebouwd uit aluminium onderdelen en bestemt voor recreatief verkeer.

1 april
De Stokkenbrug voldoet aan de toenmalige opdracht van de gemeente voor een ‘gezichtsbepalende brug die de beleving van het natuurgebied zo min mogelijk zal belemmeren’ en wordt in 2002 zelfs genomineerd voor de nationale Staalprijs. In 2019 komt de brug in het nieuws vanwege plannen om de brug aan te passen voor autoverkeer om de dagelijkse files om de wijk in en uit te komen te kunnen ontwijken, maar dat blijkt een 1 aprilgrap te zijn.

Het wordt vanaf 20 september omlopen, omfietsen of omsnorbrommen. De omleiding wordt aangegeven op de kaart. Het is een flink ‘ommetje’, zeker voor voetgangers, maar zo zie je ook weer eens andere bruggen.

Omleidingsroute fietser en voetgangers

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *