Stichting Weidevenne

05/02/2018

Stichting op bezoek bij tuin Koempoelan

In 1997 wordt de Stichting Weidevenne opgericht door een aantal, bij de ontwikkeling van de nieuwe wijk betrokken ondernemers, zoals projectontwikkelaars, aannemers, makelaars en notarissen. Doel van de Stichting is een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van leven in de wijk, alles in nauwe samenwerking met de gemeente. Het vermogen van de Stichting wordt gevormd door een vrijwillige bijdrage van alle betrokken ondernemers.

Bewoners centraal.
De Stichting Weidevenne richt zich op natuur, kunst en spel. Dit uit zich op verschillende manieren. Zo stond de stichting aan de basis van de Zwaaiplaats, leverde een bijdrage aan de Stokkenbrug, en zorgde voor de inrichting en speeltoestellen van diverse basisscholen in de wijk. Maar ook bij de organisatie van het feest rondom het 10-jarig bestaan van de wijk, heeft de stichting haar steentje bijgedragen, alles in samenwerking met de Wijkkerngroep Weidevenne.

Globaal overzicht sponsoring
– zwaaiplaats
– de Stokkenbrug
– de skatebaan
– inrichting schoolplein basisscholen :  de Nieuwe Wereld, de Koempoelan, de Marimba
– Stichting Clup,
– mozaïekbank
– kunstwerk Hartslag bij de kraan/betoncentrale
– speelplan Weidevenne
– Columbuzz
– Reuring Festival

Nu de bouw van de wijk grotendeels is afgerond, zal ook de Stichting worden opgeheven.
Maar als afsluiting van de activiteiten heeft de stichting, na een enquete onder de bewoners, meegewerkt aan de recent geplaatste WERELDBOL.

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *