Stichting Mee Doen wint Lokaal Compliment 2021

19/12/2021

Vrijwilligers van Stichting Mee Doen mochten op vrijdag 17 december het Lokaal Compliment in ontvangst nemen. Wethouder Harry Rotgans reikte de cheque van duizend euro uit in Pop en Cultuurpodium P3. Het Lokaal Compliment is een jaarlijks terugkerende prijs die door de gemeente wordt uitgereikt aan een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor de samenleving in Purmerend en Beemster. De tweede prijs van vijfhonderd euro, beschikbaar gesteld door de Rabobank ging naar Welzijn Wonen Plus.  

De stichting Mee Doen is opgericht door Maria Deen met als doel mensen te laten zien dat je met een positieve instelling meer plezier in het leven kan hebben. Samen met vrijwilligers zet zij zich dagelijks in voor mensen met name senioren. Mensen met een beperking, mantelzorgers en mensen met een kleine beurs. Zij organiseert verschillende activiteiten, maar het meest belangrijk vindt ze om mensen gezelligheid en een luisterend oor te bieden. Haar doel is om mensen meer bij de samenleving te betrekken.

Minder eenzaam
Welzijn Plus is organisatie die mensen samenbrengt die iets voor elkaar kunnen betekenen. Bijvoorbeeld tuinieren, boodschappen doen, wandelen of gewoon gezellig een kopje koffie drinken. Zo’n 220 vrijwilligers zorgen ervoor dat ouderen en gehandicapten zich minder eenzaam voelen en passende hulp krijgen die nodig is om langer thuis te kunnen blijven wonen

Verschil
Wethouder Harry Rotgans: “Met het lokaal Compliment wil de gemeente laten zien dat zij blij is met alle vrijwilligers die zich inzetten voor bewoners in Purmerend en Beemster. Zij zijn van onschatbare waarde en zeker in deze tijd is het extra belangrijk om elkaar op te zoeken en te helpen waar dat kan. Vandaar ook deze keer het thema ‘Ontmoeten en verbinden’. ” Rob de Neve, van de Rabobank is het daar helemaal mee eens: “Deze initiatieven kunnen voor veel mensen net het verschil maken. En dat kunnen wij alleen maar aanmoedigen. Daarom vinden wij het belangrijk om deze organisaties en initiatieven een podium te geven en ze in het zonnetje te zetten.”

Aanmoedigingsprijs
Uit 38 voordrachten zijn tien organisaties genomineerd. De acht overige ontvangen een aanmoedigingsprijs van € 250,- van de gemeente. Dit zijn: Bewonerscommissie Het Trefpunt, Bij Moeders, Scouting Lamoraal van Egmond, Cripple x entertainment, Hospice in vrijheid, Stichting Wij Allemaal, De Zonnebloem en FC Purmerend. De uitreiking was vanwege de coronamaatregelen met alleen vertegenwoordigers van de winnende organisaties.

De jury bestond uit wethouder Harry Rotgans en Rob de Neve, Manager Wonen Kring Noord-Holland van de Rabobank.    `

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *