Steen voor woningbouw Primulastraat

15/02/2018

Wethouder Hans Krieger metselde woensdag 14 februari een steen voor twintig nieuwe woningen in de Bloemenbuurt. Het betreffende deel van de Primulastraat heeft een nieuwe naam gekregen: Mimosaplein. Na afloop van de steenlegging kwamen de nieuwe bewoners samen tijdens een receptie in De Rusthoeve, waar de wethouder en Cor Mooij van ontwikkelaar GreenFields TAD een korte toespraak hielden.

Op 9 november 2015 tekenden wethouder Krieger en Greenfields TAD een overeenkomst voor de ontwikkeling van de Primulastraat 2a. Op de plek waar toen een verouderd schoolgebouw stond, waren nieuwe woningen gepland. In november bekeek de gemeenteraad de plannen en besloot een wijziging van het bestemmingsplan in gang zetten. Daarna werd de voormalige Prismaschool gesloopt. In samenspraak met de buurt, ontwikkelaar en gemeente werd gekozen voor twintig gelijkvloerse woningen, geschikt voor zowel senioren als ook voor jongeren en (kleine) gezinnen.

Er komen in totaal twintig woningen, verdeeld over vier blokken, en de binnenstraten zijn gemeenschappelijk eigendom van de bewoners. De woningen worden naar verwachting voor het eind van het jaar opgeleverd.

oude prismaschool

nieuwe woningen

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *