Start Parklopen Weidevenne

31/03/2019

Zondag werd de nieuw aangelegde loop- en wandelroute in het groengebied van Weidevenne (bij de grote glijbaan) feestelijk in gebruik genomen. In alle vroegte was door Spurd een enorme start- en finishboog opgezet, werden de appeltjes gesneden en samen met verfrissend gezond water klaargezet. Voor de kleintjes stond er een gigantisch springkussen klaar, waar ze heerlijk konden springen en bewegen. De nieuwe route bestaat uit een schelpenpad dat tussen het groen en de bomen door is aangelegd. Naast hardlopen is het ook een mooie route om te wandelen.

Waarschijnlijk vanwege het vooruitzetten van de klok was het aantal lopers niet om over naar huis te schrijven, maar de sportievelingen die er wel een korte nachtrust voor over hadden, waren super enthousiast. Een instructeur van My Live, voorheen WeidevenneSports, gaf een warming-up, waarna wethouder Mario Hegger na een korte toespraak de start verrichtte. Om de nabije bewoners niet na een korte nachtrust op dit vroege uur op te schrikken, had de wethouder deze keer het startpistool thuisgelaten.

Calisthenics park
De wethouder, herstellende van een blessure, koos voor de wandelvariant en verkende samen met wijkmanager Michael Lanting de route. Hegger: “Sport in de stad, vlak bij huis en dan ook nog eens in de natuur. Als hier een calisthenics park wordt geplaatst is het helemaal geweldig en kunnen meer mensen bewegen door te sporten.” Ook de wijkmanager was enthousiast over het gebeuren. Michael: “ Een mooi sportief gebeuren en een stimulering voor sportieve activiteiten in de wijk.”

Wijksportcoach Femke de Wit, stuwende kracht acht de Parklopen, was ondanks de ietwat tegenvallende belangstelling, toch optimistisch. Femke:’Dit is echt iets voor iedereen. Samenzijn en lekker bewegen, daar gaan we voor. In mijn ideaalbeeld krijgen we samen heel Weidevenne in beweging!” Bewoners die meer informatie willen of vragen/opmerkingen hebben kunnen contact opnemen met Femke via f.wit@spurd.nl.

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *