Start Mozaïekproject Weidevenne

08/04/2011

Links Yasmin Kaddour, rechts Marja Gemen

Vrijdag 8 april startten de voorbereidingen  voor het mozaïeken van een drietal banken die in het centrumgebied komen. Het mozaïeken zal onder begeleiding gebeuren van kunstenares Yasmin Kaddour samen met bewoners van Weidevenne. Marianne Klein, van Clup Welzijn heeft samen met haar collega Jozien Zandbelt ervoor gezorgd, dat het project nu echt van start kan gaan.

Op deze pagina zullen we u over de voortgang van het mozaïeken op de hoogte houden.

Het begin – 8 april –

De banken worden op een pallet aangeleverd. Frank Braak zorgt voor de pallets waarop de banken komen te staan tijdens het mozaïeken. Hierdoor zijn de banken naderhand ook weer makkelijk (800 kg!) te verplaatsen.

Gert Jan de Wolf komt naar de banken kijken in verband met de coating die aangebracht gaat worden als de banken klaar zijn. Hij zorgt voor de laklaag over de banken waardoor eventuele graffiti makkelijk te verwijderen is.

Yasmin Kaddour, de kunstenares en tekenaarster Marja Gemen gaan, nadat de banken geleverd zijn  aan de slag. Eerst maakt Marja de tekeningen op de banken  Vervolgens worden deze geverfd zodat het goed zichtbaar is tijdens het mozaïeken. Bij de tekeningen zullen allemaal kleurcodes komen zodat men kan zien welke kleur mozaïeksteentjes waar komt. In plaats van verven op nummer wordt het nu mozaïeken op nummer.  Het tekenen en verven zal de komende week plaatsvinden.

Yasmin heeft al meerder projecten met mozaïekbanken gecoördineerd in verschillende steden. Voorbeelden hiervan zijn de mozaïekbanken in stadsdeel de Baarsjes en Bos en Lommer in Amsterdam. Kijk op http://www.yasmin-mozaiek.nl voor meer informatie over deze projecten.

Officiële start

Vrijdag 15 april gaat het Mozaïeken met bewoners van start van 09.00 tot 17.00 uur. Locatie: Australiëlaan 2, vlak naast het winkelcentrum Weidevenne. Om 13.00 uur is er de officiële opening als startsein van het project in samenwerking met de Kerngroep Weidevenne. U bent van harte welkom.

Wilt u deelnemen of op een andere manier betrokken zijn, dan kunt u zich opgeven bij Marianne Klein van Clup Welzijn op telefoonnummer 0299-409769 of per mail m.klein@clup.nl. De minimum leeftijd is 10 jaar en deelname aan het project is gratis.

Dit project is een initiatief van drie wijkbewoners uit Weidevenne en wordt ondersteund door Clup Welzijn. Het project wordt o.a. verder mede mogelijk gemaakt door: Kerngroep Weidevenne, Stichting Weidevenne, Rotary Purmerend Weidevenne en aannemersbedrijf Braak Beemster b.v.

Foto’s kunt u HIER bekijken.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *