Start heien aan Genuahaven

21/01/2013

In deelwijk Europa wordt vanaf dinsdag 22 januari gestart met de heiwerkzaamheden voor het nieuwe woonzorgcomplex ‘Heel Europa’. De werkzaamheden aan de Genuahaven zullen ongeveer zes weken duren en worden uitgevoerd tussen 07.00 en 16.00 uur.

Informatieavond over Heel Europa

Op donderdagavond 10 januari was in De Populier een informatieavond voor bewoners die in de omgeving van het nieuw te bouwen complex Heel Europa (Genuahaven) wonen en voor overige belangstellenden. Rina van Rooij en Eric Amory van Wooncompagnie gaven met behulp van foto´s en een maquette inzicht in de uitvoering en inrichting van het complex. Het woonzorgcomplex is een samenwerkingsverband van de gemeente Purmerend, Wooncompagnie en diverse zorgpartners. Heel Europa bestaat uit twee lagen woningen met daarop parkeerplaatsen en een woontoren van zestien verdiepingen aan de zijde van de Melkweg. Het complex omvat in totaal 140 woningen, waarvan een deel geschikt is voor speciale doelgroepen zoals starters en ouderen met een zorgindicatie. Er komen ook 24 units voor ouderen met dementieklachten.

Voorzieningen

Op de begane grond van de toren komen allerlei voorzieningen, zoals een dienstencentrum, café/restaurant, dagbestedingsruimte, kapsalon en mogelijk kinderopvang. Ook zijn ruimtes beschikbaar voor Clup Welzijn. Voor de binnentuin van het complex waren twee bureaus van landschapsarchitecten aanwezig. Ze presenteerden hun visie op de inrichting van de ‘tuinkamer’, die een functionele inrichting krijgt, waarvan alle bewoners en omwonenden gebruik kunnen maken.

Commissie

Een begeleidingscommissie van de organisaties, omwonenden en de wijkkerngroep wordt samengesteld om met een van de architectenbureaus de inrichting van de binnentuin vorm te geven. Het ontwerpen en de uitvoering van de inrichting van de tuin, waarbij ook technische aanpassingen moeten plaatsvinden, vergt veel tijd. Daarom is ervoor gekozen nu al de begeleidingscommissie vorm te geven. Door de aanwezige bewoners is na stemming over de ontwerpen voor de binnentuin gekozen voor het ontwerp van VMX Architects.

In oktober is men begonnen met de inrichting van het bouwterrein en in december is een damwand geslagen voor de ondergrondse ruimte. Naar verwachting wordt het complex eind 2014 opgeleverd.

De heimachine staat klaar (op de achtergrond de verlichte Melkwegbrug).

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

1 comment

  1. Dors schreef:

    Helder en duidelijk stukje informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *