Stadswandelingen in Purmerend

04/04/2018

Leer de stad beter kennen door een wandeling door de oude binnenstad met zijn verrassende steegjes en straatjes. De Gildegidsen vertellen u het boeiende verhaal van de bijzondere geschiedenis van de meer dan zeshonderd jaar oude stad met ruim 118 rijks- en gemeentemonumenten. Van 7 april tot en met 29 september 2018 kunt u zonder aanmelding elke zaterdag om 14.00 uur een wandeling maken die begint met een korte rondleiding in het Purmerends Museum op de Kaasmarkt.

Verder organiseren de Gildegidsen op de eerste zaterdag van de maand uur een Architectenwandeling, dit jaar met als thema Jan Stuyt, de bouwer van onder andere het oude stadhuis aan de Kaasmarkt en St. Liduina ziekenhuis aan de Emmakade. Het is een wandeling in combinatie met een bezoek aan een mini-expositie in het Museum. Ook deze tocht start bij het Purmerends Museum aan de Kaasmarkt. Let op, deze wandeling start om 13.00 uur. 

Groepswandelingen
Steeds populairder worden de groepswandeltochten (dit kan het gehele jaar door) voor een familiefeestje of bedrijfsuitje. Ook een culinaire wandeling met een driegangenmenu behoort tot de mogelijkheden. Voor een afspraak voor een wandeling op maat kunt u contact opnemen met coördinator Henk Berends, telefoon

06-11834155. Voor meer informatie: www.gildepurmerend.nl/stadswandelingen.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *