Stadsgesprek Regio Purmerend met Piet Jonker

28/01/2019

Regio Purmerend praat met bekende en minder bekende Purmerenders tijdens een Stadsgesprek dat wordt opgenomen bij Spijkerman Eten & Drinken aan de Neckerdijk. Het is een maandelijks terugkerend item op regiopurmerend.nl, met als doel in ongeveer tien minuten tot een kwartier een Purmerender beter te leren kennen. Vorige maand werd afgetrapt met als gast Frans Spijkerman, de bekende gastheer van de gelijknamige horecagelegenheid. Deze maand was onze redacteur Piet Jonker aan de beurt om te praten over zijn onlangs verschenen boek Terugblik Purmerend

Het was een geanimeerd gesprek waarin Piet vertelde over zijn jeugd, wereldreizen,  werk bij de tv en natuurlijk ‘het boek’. Hij is een echte verhalenverteller en dat blijkt wel uit de verhalen in het boek. Het gaat over Purmerend in het verleden, maar vooral over de bewoners. Lezers krijgen op deze manier een kijkje in het oude Purmerend, en dat Purmerenders het leuk vinden, blijkt wel uit het feit dat de eerste, tweede en derde druk binnen de kortste keren waren uitverkocht. Inmiddels is het boek weer te verkrijgen bij Het Leesteken aan de Zuidersteeg.

Brantjes
Naast het redacteurschap bij de weidevenner.nl, het schrijven van artikelen voor kranten en magazines en het fotograferen van veranderingen in de stad, is Piet Jonker druk bezig met een boek over hoe belangrijk de bekende Purmerendse familie Brantjes voor deze stad is geweest. Tal van bedrijven hadden (en hebben) hun bestaan te danken aan houthandel en rederij Brantjes.

Volgende maand in aflevering drie van het Stadsgesprek is oud-burgemeester van Purmerend Theun van Dam aan de beurt. Van Dam was 14 jaar (1988 – 2002) de burgervader van Purmerend.

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *