Speurtocht ‘Wonen in de natuur’ verlengd

01/09/2021

Niet iedereen was tijdens de vakantieperiode in de gelegenheid om mee te doen aan de speurtocht Wonen in de natuur. Mede door het grote succes is de speurtocht daarom verlengd tot en met de herfstvakantie en kan iedereen er nog op uit. Met de speurtocht lopen kinderen een mooie route die begint in de Bibliotheek Waterland. Onderweg beantwoorden de jonge deelnemers allerlei vragen over dieren, planten en alles wat er groeit en bloeit in de stad.

Het speurtochtformulier kan worden afgehaald bij de bibliotheek en de tocht kan gelopen worden op elk gewenst moment. De wandeling duurt ongeveer een uur. De ingevulde formulieren inleveren bij de bibliotheek of Kinderboerderij De Ridder. Er zijn mooie prijzen te winnen. Meer informatie is te vinden op www.bibliotheekwaterland.nl/speurtocht

weidevenner.nl 19-07-2021

Het ziet er een beetje spookachtig uit zaterdag 24 juli in de Bibliotheek Waterland Purmerend. Bij binnenkomst staat er iemand in een wit pak met vreemde hoed en gezichtsbedekking bij een marktstal met vreemde voorwerpen. Gelukkig is het allemaal niet zo geheimzinnig, want het blijkt de opening van de speurtocht ‘Wonen in de natuur’ te zijn. Een initiatief van de gemeente Purmerend en Bibliotheek Waterland Purmerend, waarbij leuke prijzen zijn te winnen. Voordat de kinderen op pad gaan moet natuurlijk eerst het officiële gedeelte worden afgehandeld.

Wethouder Eveline Tijmstra heet iedereen welkom en zegt blij te zijn met de speurtocht door Purmerend om zo aandacht te krijgen voor het leefgebied van insecten. “Bij het bouwen van nieuwe woningen houden we nu al rekening met de natuur, bijvoorbeeld door groene daken, zodat insecten ook een plekje hebben om te wonen. Een ander voorbeeld zijn de bloemen in de bermen en de bijenlinten. Bijzonder leuk is het om deze speurtocht in samenwerking met de bibliotheek te doen, want daar is heel veel over de natuur te vinden.”

 

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *