Snippe bouwt ‘Nieuwe brug’ op Kop West

18/02/2020

Kop West krijgt er een appartementengebouw met de naam van een bekende brug bij. Na Ponte Vecchio (brug in Florence, Nederlands: Oude brug), beter bekend als Marquise, komt er nu een appartementencomplex  met de naam Pont Neuf (Nieuwe Brug). Op 11 februari tekenden wethouders Thijs Kroese en Eveline Tijmstra namens de gemeente en Andre Snippe namens ontwikkelcombinatie Snippe/ABB Bouwgroep de aanvullende documenten voor de bouw van appartementen op de locaties PostNL aan de Gedempte Where en Kop West.

Op Kop West komen op veld I 89 sociale huurwoningen en op veld J 61 middeldure koopwoningen. In totaal komen er 287 woningen bij. Naar verwachting gaat de eerste ‘feestpaal’ voor de woningen op Kop West nog dit jaar de grond in.

Het appartementengebouw op vak I is vernoemd naar een bekende brug in Parijs. De Pont Neuf is een brug over de Seine aan de westpunt van het IIe de la Cité. Het is de oudste brug van de stad. De brug werd tussen 1578 en 1607 gebouwd naar een ontwerp van Jean Baptiste de Cerveau. Koning Hendrik III legde in 1578 de eerste steen en koning Hendrik IV, wijdde de brug in 1607 in. Met 238 meter is de Pont Neuf de op drie na langste brug van Parijs.

 

 

 

 

 

Lokatie Kop West

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *