Sleutel eerste woning Mont Saint Michel overhandigd

24/06/2019

Cees Stip, Bart Schulte, Thijs Kroese

Bart Schulte voelt zich de koning te rijk met zijn starterswoning op Kop West (Weidevenne). Zo’n twintig maanden nadat wethouder Hans Krieger op donderdag 23 november de ‘feestpaal’ voor de bouw van 66 sociale huurappartementen sloeg, kreeg Bart op 24 juni 2019 als eerste bewoner de sleutel overhandigd. Zijn ouders en opa en oma waren bij de sleuteloverhandiging aanwezig en wenste hem veel geluk op zijn nieuwe stek. Dankzij de hulp van zijn ouders en vrienden hoopt Bart met een paar weken echt op zichzelf te wonen. Hij woonde al in Weidevenne bij zijn ouders dus de wijk is Bart bekend, maar op jezelf wonen is toch wel erg fijn als je 25 jaar bent.

Eindelijk een eigen woning

Dit complex met 66 sociale huurwoningen is uitermate geschikt voor starters op de woningmarkt. Bart stond al sinds zijn achttiende ingeschreven, maar heeft na zeven jaar dan toch eindelijk zijn eigen woning. Directeur-bestuurder Cees Tip van Intermaris overhandigde Bart de sleutel met daarbij een taart met als opschrift de hartelijke felicitaties voor de eerste bewoner van het wooncomplex aan de Mont Saint Michel. Wethouder Thijs Kroese van Woning had ook wat lekkers meegenomen. Thijs:” Een bloemetje kopen is lastig op maandag en daar heb je nu nog niet zoveel aan, omdat je eerst aan het klussen gaat, vandaar een doos lekkere chocola.”

Koninkrijk
Misschien vanwege maandag was nog niet alles helemaal op orde, want er ontbraken een paar sleutels zodat Bart nog geen gebruik kon maken van zijn balkon. Michel Koekenbier van Intermaris verzekerde Bart dat hij vandaag of morgen alsnog alle sleutels zal ontvangen. Meteen na het tekenen van het huurcontract begon de schoonmaak en verhuizing. Familie en vrienden steken een helpende hand toe, zodat Bart zo snel mogelijk van zijn eigen ‘koninkrijk’ kan genieten.

De redactie van weidevenner.nl wenst Bart en alle toekomstige bewoners veel geluk en woongenot in Kop West

Eerste paal

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *