Skatebaan onder viaduct A7?

19/07/2018

viaduct Neckerstraat

De skatebaan die voorheen bij SBO Het Plankier lag is daar weggehaald. Vanwege nieuwbouwprojecten was daar geen plaats meer voor de baan. Omdat een flink aantal jongeren buiten schooltijd graag gebruik maakt van de skatebaan, is samen met hen gezocht naar een alternatieve plek, waar volgens het bestemmingsplan de baan zou kunnen liggen. Die plek was gevonden en op16 april meldden zich zo’n dertig bewoners voor de bewonersinformatieavond in Woonstate W.J.C. Passtoors om in gesprek te gaan met wijkmanager Michael Lanting, wijkwethouder Hans Krieger, Spurd, jongerenwerkers van Clup, wethouder Mario Hegger en gebruikers van de skatebaan Roderik, Boy en Daan, fervente skaters die graag de baan weer willen gebruiken.

Bewoners raakten echter niet overtuigd en voorzagen onder andere schade aan de wegen, gevaar als skaters door smalle straten in de wijk gaan, vandalisme, zwerfvuil en geluidsoverlast. In samenwerking met bewoners zou worden gekeken hoe een en ander verder aan te pakken. Onlangs stelde de fractie van de VVD schriftelijke vragen aan het college over de situatie rond de skatebaan vanwege signalen van omwonenden die niet weten waar ze aan toe zijn en wat de gemeente gaat doen om eventuele overlast te voorkomen.

Hazepolder
De gemeente laat weten dat in verband met bezwaren van de bewoners van de Port Saidweg en Suezweg is besloten dit voorstel nog niet in procedure te brengen, mede omdat bewoners zeggen een andere locatie op het oog te hebben die eerst nog nader wordt onderzocht. Deze locatie is gelegen in de Hazepolder onder het viaduct van de rijksweg A7 nabij de rotonde in de Neckerstraat. De gemeente heeft deze locatie eerder bekeken, maar omdat Rijkswaterstaat de plek maximaal voor tien jaar verhuurt en omdat er geen definitieve toezegging kon worden gedaan dat de locatie beschikbaar zou zijn, is deze vooralsnog afgevallen.

Verhoogde wal
Op de vraag of overlast in de avonduren kan worden beperkt door bijvoorbeeld extra groen te plaatsen tussen de skatebaan en de woningen aan de Port Saidweg en Suezweg werd bevestigend geantwoord. Er zal onderzocht worden of er een extra groene afscherming nodig is, evenals een verhoogde wal.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

4 comments

 1. Danny schreef:

  Belachelijk dat dit allemaal zolang moet duren , zoek een plek en zet dat ding neer . Wel zeuren dat de jeugd verkeerde dingen doet maar niet een keer opschieten met die skatebaan.mijn zoon staat te popelen om weer te skaten, nu kan ik hem steeds naar het leeghwater park brengen .te jong om alleen te gaan.
  Zet dat ding in het Beusebos dan heeft niemand er last van

 2. - schreef:

  Gewoon langs kanaal dicht bij het spoor. Ligt nu een stuk asfalt met twee kleine doeltjes. Gebruikt niemand. Tevens een goede zichtplek waardoor overlast automatisch wordt beperkt.

 3. Henk schreef:

  Daar staat het bijna het hele jaar een zeer diepe plas , dus eerst opvullen !! Gemeente

 4. Anja schreef:

  Zet het ergens neer waar niemand er last van heeft. Het beusebos is toch geen optie, al dat moois en de dieren die er leven. Je weet zelf ze maken er een giga zooitje van. Komen de ouders het ook opruimen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *