Shootlab filmt in Weidevenne

04/06/2012

Fons Spaaij met de crew van Shootlab

Shootlab is een videoproductielab waar jongeren onder begeleiding van film- en televisiemakers in opdracht van gemeente, organisaties en bedrijven filmpjes maken. Bij Shootlab werken jongeren die extra kansen verdienen bij de start van hun loopbaan. Jongeren uit Purmerend die geen werk hebben of opleiding volgen gaan via het jongerenloket hier aan de slag. Naast begeleiding op maat krijgen de jongeren trainingen in camera, geluid, interviewen en monteren. Op dit moment filmt de Shootlab crew in Weidevenne in opdracht van de kerngroep Weidevenne.

Kerngroep

Voor en met de leden van de kerngroep maakt de crew drie films. In het eerste filmpje worden de veranderingen die de kerngroep binnen Weidevenne heeft gerealiseerd belicht. De adoptiebloembakken en de mozaïekbanken worden onder andere in beeld gebracht. Ook het parkeerprobleem in de Origamistraat waar Fons Spaaij, op de foto, uitleg over geeft voor de camera van de crew komt aan de orde. In het tweede filmpje staat de wijk centraal en de rol die bewoners in Weidevenne spelen. Shootlab heeft ook met de wijkagent Peter Bouwer en wijkmanager Edwin Färber gesproken. Daarnaast worden actieve bewoners geïnterviewd. In de derde film wordt het werk binnen de kerngroep Weidevenne in beeld gebracht door twee actieve wijkbewoners te volgen tijdens hun vrijwilligers werkzaamheden voor de kerngroep.

De crew van Shootlab is de komende weken in Weidevenne aanwezig om meer beelden te schieten van de wijk en belanghebbende te interviewen. Dat bent u als bewoner natuurlijk ook. Schroom niet om de crew aan te spreken, wij zijn erg benieuwd naar uw ervaringen uit de buurt.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *