Schaatsvrouwen verslaan ook Bric-à-brac

11/02/2018

Elke tweede zaterdag van de maand wordt de grote zaal van Clup in Heel Europa omgetoverd tot een Bric-à-brac. Dat is een chique Franse naam voor rommelmarkt, waar allerhande vaak goedkope spullen worden aangeboden. Op zaterdag 10 februari was het aanbod zo groot dat de kramen ook in het restaurant en zelfs in de gang werden geplaatst. De ‘handelaren’ waren enthousiast, maar helaas was er sprake van het aloude marktgezegde; ‘meer kooplieden dan kopers’. Dat had alles te maken met schaatsende vrouwen op tv, die goud, zilver en brons onder elkaar verdeelden.

Gezelligheid
Joke (foto boven, met zwarte trui en sjaal) woont vlakbij in Weidevenne en staat al jaren op de rommelmarkt. Ze vindt het geen ramp dat het deze keer wat rustiger is. “Het gaat om de gezelligheid, en die is er, zeker als ik er ben.” Aan vrolijkheid en humor ontbreekt het haar niet, want ze doet het ‘eigenlijk voor de lol’. Joke: “Ik word er niet rijk van, maar het is toch wel lekker om iets extra in je portemonnee te hebben.” Met een knipoog voegt ze er aan toe ‘zo kom ik ook mooi van mijn oude spullen af’.

Prima koffie
Er is echter ook lichtelijk commentaar op de inrichting van de rommelmarkt. De kramen in de grote zaal hebben een andere opstelling gekregen en volgens enkele kooplieden is dat geen verbetering. De nieuw vorm van catering moet ook nog even wennen, want voorheen was de koffie gratis en moest voor de kraam worden betaald, en nu is het andersom. Joke: “Maakt op zich niets uit, de koffie hier is prima, maar het is toch anders.” Rond drie uur worden de behangtafels ingeklapt en de spullen ingepakt. Zaterdag 10 maart is er weer een nieuwe Bric-à-brac en dan is Joke ook weer van de partij, met als speciale aanbieding… eierdopjes.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *