Samen speeltoestellen uitkiezen in Kop West

18/02/2021

Er komen steeds meer woningen in Kop West gereed en daarmee groeit ook het aantal kinderen. Op meerdere plekken in de wijk zijn al speeltoestellen geplaatst, maar er komen er meer. In het definitieve inrichtingsplan Kop West is tussen de Voorbuurt en Pleinbuurt (bouwveld I en J) een locatie aangewezen als speelweide. Aan de Pleinbuurt wordt nog volop gebouwd en er wordt momenteel gewerkt aan de bestrating, Hier en daar is het nog een drassige bedoening, maar in het voorjaar komen ook hier een aantal speeltoestellen.

Voor de inrichting van de speelplek wordt zoveel mogelijk rekening houden met de wensen en behoeften van kinderen. Daarom wordt de kinderen gevraagd wat zij het liefst willen doen op de nieuwe speelplek. Zij kunnen  kiezen uit allerlei speelbewegingen, zoals schommelen, klimmen of glijden. Het gaat om een speelplek voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. De opties waaruit zij kunnen kiezen, passen bij deze leeftijdscategorie. Wel is al duidelijk dat op deze speelplek geen voetbal- of basketbalveld gaat komen er ook geen groot klimtoestel geplaatst zal worden.

Samen uitkiezen
Bewoners wordt gevraagd samen met (klein)kinderen de speeltoestellen uit te kiezen. Dat kan tot 15 maart 2021 op www.purmerend.nl/mijnkeuze  Daarna gaat de gemeente aan de slag met een ontwerp, en als dat klaar is worden bewoners geïnformeerd.  
Voor vragen kunt u contact opnemen met Niels Konijn, projectleider, via telefoonnummer (0299) 452 452 of stuur een e-mail naar  speelplekjes@purmerend.nl .

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *