Geannuleerd: rondkijken in Purmerend 1959-1960

18/03/2020

De Vereniging Historisch Purmerend geeft in het Filmhuis een kijkje met filmbeelden en verhalen uit 1959 en 1960, gepresenteerd door Jan Viskoper. Op zondagmiddag 22 maart wordt zo’n zestig jaar teruggegaan en worden bezoekers meegenomen in de verhalen en herinneringen van toen. Jan Viskoper was tijdens zijn jeugdjaren lid van de Small Film Club in Purmerend en heeft in die tijd veel mooie films gemaakt en historische beelden verzameld. Vele bekende Purmerenders komen in de films voorbij; het is een explosie van herinneringen en een feest van herkenning.

Jan laat onder andere beelden van de huldiging van familie Tromp, de dansschool in het Paradijs, waar veel Purmerenders de eerste danspasjes leerden van Aart Aarse,  de uitreiking van diploma’s aan leerlingen van de Stadsteekenschool, en voetballers van Purmersteijn in actie op het voetbalveld. Daarnaast zijn er prachtige beelden van Strijd en Krachtig (later Willem Eggert) en de Graanbeurs op de Kaasmarkt. Ook voor nieuwe Purmerenders is het zeer de moeite waard om deze beelden te zien.

Toegang 3,50 euro voor niet-leden, leden van de Vereniging Historisch Purmerend gratis op vertoon van lidmaatschapskaart.

Zondag 22 maart om 14:00. Filmhuis, Kerkstraat 11, Purmerend.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *