Rommelmarkt Hazepolder afgeblazen

18/04/2020

Rommelmarkt Hazepolder 2016

Na de vele afzeggingen en verschuivingen van activiteiten in Purmerend heeft ook de organisatie van de Rommelmarkt Hazepolder het feest dat gepland stond voor zondag 25 augustus afgeblazen. ‘We verwachten niet dat de situatie voor die tijd zodanig zal verbeteren dat wij op een veilige manier een markt kunnen organiseren voor bezoekers en verkopers’ laat het bestuur weten. “Uiteraard vinden ook wij het ontzettend jammer, maar gezondheid staat altijd voorop. Volgend jaar augustus zien wij iedereen graag weer komen, dan maken we er een extra feestelijke rommelmarkt van.”

Vierentwintig jaar geleden is de bodem van de schatkist van Buurtvereniging Hazepolder in zicht. Er wordt nagedacht over hoe de penningmeester kan worden opgevrolijkt door middel van een activiteit waaraan alle buurtbewoners kunnen meedoen. Dan komt Sietse de Bruin, de helaas veel te vroeg overleden voorzitter van de vereniging, met de oplossing: een rommelmarkt bij bewoners voor de deur.

Zakcentje
Een aantal bewoners legt een kleed voor de deur en sleept oude huisraad en spullen die al jarenlang op zolder staan naar buiten. Dan is het afwachten, maar al snel vliegen het buurthuis de kroketten en frikadellen over de toonbank en werken de vrijwilligers zich in het zweet. De eerste markt is een groot succes, bewoners verdienen een leuk zakcentje, de penningmeester is blij en de kopers en verkopers hebben een gezellige dag. Overgebleven koopwaar wordt weer naar de zolder gebracht, want iedereen heeft wel in de gaten dat er meer rommelmarkten gaan volgen.

Succesvol
De rommelmarkt is in ruim twintig jaar uitgegroeid tot een jaarlijkse succesvolle markt met alles er op en er aan, zoals ruim tweehonderd verkooppunten, parkeermogelijkheid, horeca, opgeleide verkeersregelaars, EHBO en toiletten. Uiteindelijk zou het dit jaar de vierentwintigste  keer zijn dat duizenden mensen de gezelligste rommelmarkt van Purmerend omstreken komen bezoeken. Maar helaas, het coranagebeuren gooit roet in het eten.

De organisatie kijkt al weer uit naar volgend jaar om er dan een extra feestelijke markt van te maken. Meer informatie is te vinden op www.hazepolder.net en ook op www.weidevenner.nl  wordt u op de hoogte gehouden.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *