Rollatorloop voor bikkels

08/09/2019

De weersomstandigheden tijdens de rollatorloop waren in vergelijking met verleden jaar heel anders. Liepen de deelnemers vorige keer te puffen en te zweten vanwege de hoge temperatuur en werden paraplu’s gebruikt tegen de zonnestralen, deze keer waren de paraplu’s hard nodig tegen de langskomende buien. Het deelnemersveld was ook geslonken, want veel ouderen dachten waarschijnlijk ‘ Piet Paulusma heeft regen voorspeld en ik laat me mooi niet natregenen’. De doorzetters die wel aan de start verschenen waren echte bikkels die na een pittige warming up vol goede moed aan de wandeling begonnen.

Na enkele minuten ging de hemel open en konden de deelnemers gelukkig schuilen op een van de terrassen op de Koemarkt. De bui hield even aan en een van de wandelaars merkte op: ‘als we maar voor het avondeten weer terug zijn’. Een ander reageerde met ’we hebben geen kind meer aan de borst, dus we hebben alle tijd’. Toen de kraan dicht ging en zowaar een mager zonnetje doorbrak, werd de tocht hervat.

Medaille
Op enkele punten konden de deelnemers kiezen voor een ‘afsnijroute’, maar daar maakte niet iedereen gebruik van. Er ontstond een kopgroep, maar het peloton bleef kalm en besloot niet aan een inhaalrace te beginnen. Halverwege gingen de sluizen nogmaals open en werden schuilplekjes gezocht, maar niemand dacht aan opgeven.

Een oudere deelneemster: “Ik wil eigenlijk wel naar huis, maar ik heb nog nooit een medaille gekregen en die wil ik wel graag hebben.” Druppelsgewijs arriveerden de wandelaars op de Kaasmarkt, waar op ijs werd getrakteerd als voorbereiding op het laatste deel van de loop.

Fantastisch
Uiteindelijk kwamen haalden alle deelnemers over de finish en kregen onder een enorme start- en finishboog een medaille omgehangen. Het gebeuren werd afgesloten met een kop koffie op het terras, waar alles nog even werd nabesproken. Algemene conclusie van de deelnemers was: “Een mooie middag en fantastisch georganiseerd.” Vooral de begeleiding door de dames van Spurd werd zeer op prijs gesteld.
Kijk voor meer foto’s naar het WEBALBUM.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *