Roald bedankt!

03/06/2018

Roald Helm heeft na bijna 25 jaar politiek ontslag genomen als wethouder en is op 1 juni vertrokken naar zijn geboorte-eiland Curaçao. Op doorreis naar Amerika belandde Roald in Purmerend, sloot zich aan bij de politieke partij P’93 (in 2010 omgedoopt tot Stadspartij), werd raadslid en later wethouder.

Roald was een zogenoemd ‘druk baasje’ want naast wethouder met de portefeuilles Financiën, Stadsverwarming / HVC, Participatiewet, Werk en Inkomen, Armoedebestrijding en Sport, Wijkwethouder Wheermolen was hij ook eerste loco burgemeester. Ook het aantal ambtsgebonden nevenfunctie loog er niet om: Deelname aandeelhoudersvergadering Stadsverwarming en HVC, lid van het algemeen bestuur van werkvoorzieningschap Zaanstreek-Waterland, plv. lid van het algemeen bestuur van GGD Zaanstreek-Waterland, lid van de Commissie Financiën van de VNG en lid van het bestuurlijk overleg Spurd en Sportraad. Als niet-ambtsgebonden nevenfunctie was er nog onbezoldigd penningmeester van het NiNsee (Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis).

Humor
Als vierde wethouder wist Roald eindelijk een nieuwe sporthal voor Purmerend te realiseren, maar ook voor wijkactiviteiten heeft hij zich volledig ingezet. Toen rond 2014 de wijkkranten in zwaar weer kwamen te verkeren, heeft Roald als wethouder financiën, met zijn bekende optimistische kijk op de cijfertjes, de wijkkranten op de rails gehouden. Redacties konden altijd aankloppen en na goed luisteren volgde veelal een goed advies. Bij de vele officiële gelegenheden, van zoveel jaar getrouwd tot openingen, was hij een graag geziene gast die altijd met een humorvolle speech de aanwezigen wist te boeien. Onvergetelijk was zijn toespraak tijdens het bezoek van koning Willem Alexander bij de opening van de BIO Warmtecentrale.

De mens
Zijn vertrek is een persoonlijke afweging. Roald wil samen met zijn gezin zijn leven een andere invulling geven en is nu op Curaçao beschikbaar voor advies en interim-werk voor financiën, recycling, toezichthouder en integriteit. In zijn ontslagbrief schrijft Roald: “Politiek blijft mensenwerk en daarom zijn de intermenselijke verhoudingen van enorm belang.” Wat betreft de redacties van de wijkkrant en wijkwebsite is dat prima geslaagd. We hebben nooit tevergeefs aangeklopt en voor vragen (en foto’s) konden we altijd terecht. Na een laatste Miniview voor weidevenner.nl nam hij afscheid met de woorden: “Politiek is belangrijk, maar uiteindelijk gaat het om de mens.” Roald, bedankt voor alles en veel geluk in je nieuwe toekomst.

Redactie weidevenner.nl

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *