Rina Edel, onze HOP-vriendin, overleden

06/03/2020

De leden van de HOP Weidevenne ontvingen het droeve bericht dat de altijd positieve Rina Edel op 4 maart is overleden, zij was slechts 58 jaar oud. Wij hebben Rina leren kennen als een onvermoeibaar iemand die zich met hard en ziel inzette voor een HOP in Weidevenne. Pakken flyers heeft ze rondgebracht en altijd was ze optimistisch tijdens de vele besprekingen. Vanwege haar slopende ziekte was het op het laatst niet meer mogelijk om altijd aanwezig te zijn, maar ze wilde wel betrokken blijven en op de hoogte worden gehouden.

Uit een eerder gesprek dat de Weidevenner.nl met Rina had:
Rina is van jongs af aan al gek op dieren. Als kind heeft ze katten, en een poedel genaamd Esther die in een ogenblik van onoplettendheid weet te ontsnappen en onder een auto terecht komt. Rina: “Zoiets blijft je altijd bij en dan denk je vaak waarom kan je vrijwel nergens in de wijk je hond lekker laten rennen.” Op tv (Cesar Millan) ziet ze hoe er in Amerika mee wordt omgegaan, maar ook in bijvoorbeeld Almere zijn prachtige speelvelden voor honden te vinden en nog dichterbij in Purmer-Zuid. Rina:”Het begon bij mij te malen en toen ik een oproep van Jannie van der Ploeg op Facebook zag, heb ik me meteen aangemeld. Uitlaten van mijn hond Djenna gaat nu via een smal schelpenpadje langs een fietspad, waar van socialisatie tussen honden geen sprake is en als je even niet oplet de riemen van meerdere honden door elkaar raken.”

Hazepolder
Er ontstaat een hechte en enthousiaste groep die met steun van de wijkmanager en gemeente begint aan de verwezenlijking van een echt speelveld voor honden. Niet iedereen ziet het zitten en er komen veel vragen en opmerkingen, vooral tijdens bewonersavonden. Alle reacties worden serieus bekeken en voor zover mogelijk verwerkt in het plan. De reacties komen uit alle delen van Weidevenne, net als de leden van de bewonersgroep. Rina: “Ik woon in de Hazepolder, maar sinds een aantal jaren is de hele wijk (ongemerkt) verhuisd naar Weidevenne.“

Super blij
Vanwege haar ziekte kan Rina de beoogde HOP alleen nog per scootmobiel bereiken, en als ze daar, samen met golden retriever Djenna, in gedachten een mooie  hondenontmoetingsplaats ziet, is er een mix van ontroering en blijdschap. Rina: Ik ben super blij dat het van de grond is gekomen en heb er het volste vertrouwen in dat het goed komt. Dat hebben we als bewoners/ hondenbezitters dan toch maar even mooi gedaan.”

Lieve Rina, we gaan je missen en zullen zeker aan je denken als het gelukt is om daadwerkelijk een HOP in Weidevenne te realiseren. Rust zacht, Jannie, Anita, Patricia, Marja en Conny.

Bewonersgroep Hop Weidevenne

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *