Reuring in Weidevenne

27/06/2015

Dick Blokker t Gilde Prend

Dick Blokker van Het Gilde vertelt

Vrijdag 26 juni was Reuring in Weidevenne. Tijdens de Theatrale Tocht Kop West loodste Dick Blokker, gids van Het Gilde, belangstellenden door een nieuw en een oud stukje binnenstad rondom de Melkwegbrug.

Na een flinke klim naar het hoogste punt van de Melkwegbrug vertelde Dick onder andere over het Noordhollands Kanaal en het pontje dat vroeger zorgde voor de verbinding tussen de Melkweg en Purmerend. Wat veel mensen niet weten is dat op van Kop West tijdens de oorlog droppings van voedsel plaatsvonden.

Koffie en muziek
Daarna was het tijd om iets te drinken in de binnentuin van Heel Europa waar Maarten Ebbers liedjes uit zijn cabaretprogramma Appeltje Eitje ten gehore bracht. Uitgerust ging de groep vervolgens naar Kop West, waar wethouder Hans Krieger vertelde dat er nog kavels te koop zijn, omdat het voor sommige kopers toch iets te hoog gegrepen was om alles zelf te doen. Ter afsluiting van Reuring in Weidevenne gaf  saxofonist Randy Klouwer een voorstelling, die eindigde in een bootje in de toekomstige singel van Kop West. Hierna ging de tocht verder via de Kanaaldijk weer terug naar het Centrum.

Rendi Klauwer

Randy Klouwer

Genieten van Maarten Ebbers

Genieten van Maarten Ebbers

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *