Regenboogbus gespot in Purmerend

02/08/2021

EBS chauffeur Jos.

Sinds een paar dagen rijden er regenboogbussen en een tram in Vervoerregio Amsterdam. De bussen en de tram dragen behalve de regenboogkleuren ook het woord ‘welkom’ in verschillende talen. De vervoersbedrijven willen met het initiatief laten zien dat iedereen welkom is in het openbaar vervoer. De bussen blijven een jaar lang, tot na Pride 2022, in regenboogkleuren rondrijden. De bus van EBS rijdt in concessiegebied Waterland ten noorden van Amsterdam en wie goed oplet kan hem ook door Purmerend zien rijden.

Egbert de Vries, voorzitter van de Vervoerregio gaf op de Dam in Amsterdam het startsein voor de ingebruikname: “De Vervoerregio, GVB, Connexxion en EBS willen met de voertuigen in regenboogkleuren gezamenlijk duidelijk maken dat iedereen welkom is in het openbaar vervoer. Ook LHBTIQ+-personen moeten elk moment van de dag veilig in bus, tram of metro kunnen stappen. Wij willen dat iedereen zich bij ons welkom voelt. Dat laten we nu met de regenboogbussen en -tram zien. Niet alleen tijdens Pride, maar een heel jaar lang. Het regenboogsymbool is een prachtig en krachtig symbool om aan te geven dat iedereen gelijkwaardig is en recht heeft op gelijke behandeling. De openbaarvervoerbedrijven zijn er voor iedereen en willen dat ook laten zien op bussen en tram.”

Gewoon een bus
De regenboogbus is inmiddels ook in Purmerend gespot. Chauffeur Jos parkeert de kleurrijke bus voor een lunchpauze in Purmerend en vertelt er nuchter onder te blijven “Het Is gewoon een bus, ik doe mijn werk en krijg eigenlijk weinig tot geen reacties.” Passagiers blijken er ook geen enkel probleem mee te hebben om in een Regenboogbus te stappen. Na de lunch gaat Jos weer, zoals altijd, vrolijk, vriendelijk en opgewekt op pad, want hij doet ‘gewoon zijn werk’.   

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *