Redactielid Piet Jonker blij verrast met lintje

24/04/2020

Het is niet hetzelfde als andere jaren, waarbij bewoners naar het stadhuis worden ‘gelokt’ voor het krijgen van een lintje. Door de coronacrisis loopt het dit jaar iets anders. Piet is thuis in overleg met zijn kleindochter Iris, die bij hem stage loopt, voor het volgende item voor de website, echtgenote Dora brengt net koffie en dan staat ineens de burgemeester voor de deur. Met een groot boeket, via een visnet op anderhalve meter aangeboden, krijgt Piet te horen dat hij een Koninklijke onderscheiding heeft gekregen.

Piet: “Ik was blij verrast. Vorige week werd ik ook al door de burgemeester gebeld met de vraag of alles goed gaat met ons. Geen last van het coronavirus? Dat vond ik al heel bijzonder en betrokken, maar dit had ik zeker niet verwacht. Ik ben er erg blij mee, het voelt als waardering voor wat ik doe als vrijwilliger. Het had natuurlijk niet gehoeven, maar het is toch geweldig als je werk gewaardeerd wordt.”

Burgemeester Don Bijl op bezoek

De Oorkonde
Pieter Nicolaas Maarten Jonker maakt sinds 2002 deel uit van de wijkkerngroep Centrum van de Gemeente Purmerend namens de redactie van de wijkkrant. Hij houdt zich bezig met de volgende activiteiten:

– Hij houdt zich gedurende vele jaren bezig met de wijze waarop burgers beter betrokken kunnen worden bij de stad Purmerend door middel van burgerparticipatie. Gewapend met camera maakte en maakt hij foto’s van opvallende onderwerpen in de wijk en schreef prachtige artikelen voor de wijkkrant. Zijn artikelen werden ook met regelmaat gepubliceerd in Het Gezinsblad dat in heel Purmerend en omgeving verscheen. Een deel van de artikelen van de heer Jonker zijn gebundeld in een boek dat maar liefst driemaal moest worden herdrukt vanwege de grote belangstelling.

– Na bijna tien jaar vrijwel als eenmansredactie aan de wijkkrant te hebben gewerkt werd het tijd voor zijn hobby’s en wilde hij meer aandacht besteden aan zijn familie, met name de kleinkinderen Jacey en Iris. Na nog geen jaar meldde Piet zich met zijn oude samenwerkingspartner van de Wijkkrant Weidevenne Conny Dijkstra, met het voorstel de website www.weidevenner.nl weer nieuw leven in te blazen. Ze kregen toestemming en een klein budget met als voorwaarde dat de website meer bezoekers moest genereren. Na een half jaar konden zij laten zien dat er maandelijks vele duizenden bezoekers de website bezoeken.

– Inmiddels wordt de website vrijwel dagelijks bijgewerkt en voorzien met artikelen uit de wijken. Ook nu gaat Piet steevast gewapend met zijn camera de straat op en maakt prachtige verhalen en verslagen van wat dagelijks in het oude Purmerend, Kop West en Weidevenne gebeurd. De heer Jonker is naast deze werkzaamheden aanwezig bij alle raads- en commissievergaderingen in Purmerend en doet hier verslag van. Voor zijn betrokkenheid bij de stad heeft het bestuur van de gemeente hem eerder al de Gouden Waarderingsspeld toegekend.

Dit jaar gaat het in Purmerend om één onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje- Nassau en acht onderscheidingen Lid in de Orde van Oranje-Nassau: Gerrit Maarten Aafjes, Johanna Maria Petronella Aafjes-Lammers ,Pieter Nicolaas Maarten Jonker, Hendrika Alida de Groot-Pals, Tiny Kuijper-Roomer, Bertus Meulenberg, Eduard Frits Vredelin, Wouter van Waardt  en Johannes (Hans) Antonius Maria Wessels 

De daadwerkelijke uitreiking van de versierselen zal later dit jaar plaatsvinden.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

13 comments

 1. Theo De La Haye schreef:

  Leuk piet verdient hoor

 2. Hans Groot schreef:

  gefeliciteerd

 3. Jan Kramer schreef:

  Ja Piet, Van harte gefeliciteerd met je lintje.

 4. Hans Bakker schreef:

  Gefeliciteerd, leuk hoor, wel iedere dag opspelden hè?!?

 5. Maarten Kuiper schreef:

  Geweldig Piet van harte gefeliciteerd. Je verdient het.

 6. Sidney Plankman schreef:

  Opa Piet van harte gefeliciteerd. Je verdient het zeker

 7. Peter Mackaay (Wijkkrant Weidevenne) schreef:

  Van harte gefeliciteerd Piet, je hebt het meer dan verdiend!
  De redactie van de Wijkkrant Weidevenne is trots op onze voorvader!

 8. Conny Blokker schreef:

  Van harte Piet. Een groot compliment voor je inzet. 🎉

 9. Klaas en Wil de Boer schreef:

  Geweldig Piet.
  Dat heb je zeker verdiend en ik hoop dat je nog lang en in goede gezondheid dit werk kan blijven doen.

  Klaas en Wil de Boer

 10. Janneke Hazekamp-Jonker schreef:

  Heel trots op mijn grote broer! Van harte gefeliciteerd, Piet! Dik verdiend!

 11. Bob Hartsuiker schreef:

  Van harte gefeliciteerd Piet. Dubbel en dwars verdient

 12. Piet Jonker schreef:

  Iedereen hartelijk dank voor de felicitaties en mooie woorden.

 13. Gerard Schotsman schreef:

  Beste Piet,
  Van harte gefeliciteerd. Het komt je toe. Al vele jaren de drijvende kracht achter de Weidevenner samen met Conny. Je mag er trots op zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *