Redactie doet boodschappen voor Voedselbank

07/12/2020

Voedselbank Purmerend

Als redactie van weidevenner.nl moet je ook wel eens boodschappen halen, want ook daar moet thuis gegeten worden. Dus mondkapje op en karretje ontsmetten bij Vomar op het Van Damplein. Na een slalom door de winkel word ik verrast door een vraag van caissière Lotte. ,,Wilt u ook iets geven aan de voedselbank?” Ik kan kiezen uit een aantal artikelen die vervolgens gescand worden. Vreemd, vind ik, want normaal krijg je toch een lijstje mee van een van de vrijwilligers van de voedselbank die bij de ingang staan en kun je de spullen na de kassa bij hen inleveren.

Manager Danny legt het uit: ,,Deze keer doen we het iets anders. Voorheen gingen de artikelen eerst naar de winkel en daarna naar de Voedselbank. Nu verzamelen we alles door middel van het scannen van een formulier bij de kassa. Het centraal magazijn zorgt er vervolgens voor dat de spullen bij de voedselbank terecht komen. Hiermee voorkomen we met z’n allen onnodig transport. Daarnaast is het ook mogelijk om het statiegeld te doneren.”

Lotte en Danny van Vomar Weidevenne

Lotte vindt het ook een prima idee. ,,Het is even wennen voor de klanten, maar als ik het uitleg vindt iedereen het een goede actie, ik heb nog geen negatieve reacties gekregen. Er is keuze uit spaghetti, houdbare melk, zilvervliesrijst, pindakaas, ragout kip, hagelslag, tomatensoep en koffie. De prijzen staan vermeld bij de producten, ik hoef alleen de streepjescode te scannen.” Als u toch boodschappen haalt kunt u gelijk iets laten scannen voor de Voedselbank, zij zullen u er dankbaar voor zijn. 
De actie loopt nog tot donderdag 24 december. Kijk op de facebookpagina voor meer informatie.

“Meestal ervaar ik boodschappen doen als een noodzakelijk kwaad, maar op deze manier ging ik toch met een goed gevoel naar huis. Het is een kleine bijdrage voor diegenen die het financieel moeilijk hebben. Maar als veel bewoners dit doen wordt het iets groots.” 

Conny Dijkstra, Weidevenner.nl

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *