PurVak in de meivakantie

27/04/2022

Maandag 2 mei begint de sportieve Spurd PurVak in de meivakantie, de laatste dag is vrijdag 6 mei. Tijdens de PurVak zijn er in sportzalen verspreid over Purmerend en Beemster diverse sportieve en creatieve activiteiten. Voor de allerkleinsten is er PeuterPurVak in sporthal De Beuk en in sportzaal De Kraal. Meedoen aan de PurVak in de sportzalen is gratis, voor het zwembad betaalt men de gebruikelijke toegangsprijs. Het programma van Spurd met locaties, activiteiten en openingstijden is bereikbaar via purvak.nl.

Behalve donderdag 5 mei zijn er dagelijks zogenoemde inclusieve sportieve activiteiten voor kinderen uit het speciaal onderwijs en elke middag tijdens de PurVak zijn er sportieve speelactiviteiten in het sportbad van het Leeghwaterbad. Naast de sport- en spelmaterialen, waaronder meestal een springkussen, zijn er wisselende activiteiten zoals stapeluuh, hindernisbaan, knotshockey en stormbaan. Naast sportief bewegen is er aandacht voor het thema groente en fruit.

Locaties
De sportzalen van de PurVak zijn in Middenbeemster De Blauwe Morgenster, in Zuidoostbeemster De Bloeiende Perelaar, in Overwhere Karekiet, in Purmer-Noord Zuivelpad, in Purmer-Zuid in sporthal De Vaart en in Weidevenne De Kraal. De sportzalen zijn open van 10.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur. Er zijn voor verschillende leeftijdsgroepen gratis clinics tennis, hockey en rugby. Aanmelden voor deze vrijblijvende clinics van Elckerlyc, MHCP en Rugbyclub Waterland is verplicht en kan via de website van Spurd.

Peuters en jeugd
Voor kinderen vanaf twee tot en met zes jaar is er elke ochtend PeuterPurVak in sporthal De Beuk. Ook is er ’s ochtends en ’s middags PeuterPurVak in de kleine sportzaal van De Kraal in Weidevenne. De avonden van maandag tot en met donderdag zijn er activiteiten voor jongeren vanaf dertien tot en met achttien jaar. Deze zijn in de Purmer-Zuid in sporthal De Vaart vanaf 19.30 uur tot 22.00 uur. Donderdagmiddag 5 mei is er voor deze leeftijdsgroep een 5×5 voetbaltoernooi in sporthal De Beuk. Teams kunnen zich aanmelden in De Beuk maar ook via info@spurd.nl.

Speciaal onderwijs
Voor kinderen uit het speciaal onderwijs zijn er tijdens de PurVak zogenoemde inclusieve sportieve activiteiten. Maandag, dinsdag en vrijdag atletiek in de sportzaal van De Bloeiende Perelaar in Zuidoostbeemster en dinsdagmiddag streetdance in sportzaal Sportlaan in Overwhere. Woensdagmiddag zijn er rolstoelsporten in De Vaart in de Purmer-Zuid.

De PurVak-partners van Spurd, Clup Welzijn en Cultuurhuis Waterland, organiseren ook activiteiten in de eerste week van de vakantie..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.