Purmerends Museum zoekt landschappen

22/09/2020

In 2021 brengt het Purmerends museum een ode aan het Nederlandse landschap. Het museum sluit zich hiermee aan bij het landelijke themajaar Ode aan het Nederlandse landschap. Voor deze tentoonstelling worden inwoners uit Purmerend, De Beemster en omliggende gemeenten opgeroepen om een zelfgemaakt landschap aan te leveren. Kunstenaars en aspirant-kunstenaars kunnen maximaal twee landschappen indienen. Het is een bijzondere  Landschap Weidevenne.                           kans om in een museum te hangen met het eigen werk. Het kan gaan om schilderijen of tekeningen, maar ook om bijvoorbeeld sculpturen en bij voorkeur ook met als onderwerp deze regio.

Het Nederlandse landschap is uniek en zit vol historie en verhalen over de schoonheid, veelzijdigheid en waarde van onze buitengebieden. Over hoe we leven in en met het landschap, door de eeuwen heen, nu, en met oog voor de toekomst. In 2021 vieren we de verbinding tussen natuur en cultuur en tussen landschap en mens. Om zoveel mogelijk werken te kunnen tonen mogen ze maximaal 80 cm breed en 60 cm hoog zijn. Materiaalkeuze en ondergrond of drager van het landschap is vrij. Voor werk dat moet hangen is een gedegen ophangsysteem achter het werk noodzakelijk. Werken op papier dienen bij voorkeur ingelijst aangeleverd te worden.

Viaduct Jaagweg door Jacobus Binsbergen. Ca 1980

Insturen
Tot uiterlijk 1 april 2021 kan via info@purmerendsmuseum.nl een foto van het werk of de werken, met daarbij het formaat, materiaal, uw naam, telefoon en e-mailadres en indien het een zwaar werk betreft ook het gewicht naar het museum worden gestuurd. Bij teveel inzendingen zal een commissie keuzes maken uit het aanbod op basis van kwaliteit, aansprekendheid en/of verscheidenheid in de gehele tentoonstelling.

Ode aan het Noord-Hollandse Landschap. 5 juni t/m 29 augustus 2021.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *