Purmerend zoekt stembureauleden

04/01/2021

Burgemeester Don Bijl
Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Op 17 maart 2021 zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Dit gebeurt in Purmerend op verschillende locaties en om alles in goede banen te leiden en de uitgebrachte stemmen te tellen zijn stembureauleden nodig. Deze leden zorgen voor een ordelijk verloop, controle en uitreiking van de stemformulieren. Ook in Purmerend zijn nog mensen nodig en kunnen gegadigden zich opgeven. De vereiste minimum leeftijd is 18 jaar op de verkiezingsdag en deelnemers ontvangen een vergoeding.

Er zijn drie verschillende functies:

Voorzitter: is de hele dag aanwezig tot einde telling.         Vergoeding € 190,-

Lid: is de hele dag aanwezig tot einde telling.                    Vergoeding € 160,-

Teller: is aanwezig vanaf 20.45 uur tot einde telling.         Vergoeding €   35,-

De vergoedingen zijn bruto. Ook wordt op de verkiezingsdag de lunch en het diner verzorgd.

Voor aanmelden klik hier:  https://purmerend.stembureauportal.nl/nieuwe-leden Let op: mensen die al eerder als stembureaulid hebben gewerkt, hoeven zich niet aan te melden.

Anders dan anders 
Nederlanders met kiesrecht mogen elke vier jaar – of vaker als een kabinet valt en er ontbindingsverkiezingen worden gehouden – kiezen wie hen vertegenwoordigen in de Tweede Kamer. Bij de komende Tweede Kamerverkiezing, op 17 maart 2021, verloopt het verkiezingsproces wat anders dan anders. Dit om het risico op verspreiding van Covid-19 op de verkiezingsdag klein te houden. Er worden maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat het voor kiezers veilig is om te stemmen en het voor stembureauleden veilig is om hun werk te doen in de stemlokalen. 

Parlement
De Tweede Kamer vormt samen met de Eerste Kamer het Nederlandse parlement (in de Grondwet Staten-Generaal genoemd). De Tweede Kamer bestaat uit 150 leden. De belangrijkste taken van de Tweede Kamer zijn: het controleren van de regering en het maken van nieuwe wetten. Het kabinet (bestaand uit de minister-president, ministers en staatssecretarissen) wordt niet gekozen. Na de Tweede Kamerverkiezing onderhandelen politieke partijen om een coalitie te vormen die de steun van een meerderheid in de Tweede Kamer heeft.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *