Purmerend schenkt Dijklander Ziekenhuis ooievaarsnest

02/02/2021

Foto: Van links naar rechts: wethouder Harry Rotgans, gynaecoloog Erik Knauff, burgemeester Don Bijl en gynaecoloog Marieke Lambers bij het ooievaarsnest.

Gemeente Purmerend feliciteert het Dijklander Ziekenhuis met de opening van het nieuwe Centrum voor kinderwens en schenkt het ziekenhuis een eigen ooievaarsnest. In het Centrum voor kinderwens draait alles om zwanger worden als dat niet vanzelf gaat. Het IVF-centrum helpt patiënten met vruchtbaarheidsproblemen uit de regio én daarbuiten. Purmerend is trots op het feit dat het Dijklander Ziekenhuis het 16e IVF-centrum in Nederland is en de enige in Noord-Holland boven Amsterdam. Burgemeester Don Bijl en wethouder Harry Rotgans overhandigden op de dag van de opening, 1 februari, het ooievaarsnest aan de initiatiefnemers van het Centrum.

Burgemeester Bijl: “We hebben veel waardering voor iedereen die werkzaam is in de zorg. Door de pandemie wordt hier in het ziekenhuis nu nog harder gewerkt dan normaal al het geval is. Dat het gelukt is in deze lastige tijd een nieuw IVF-centrum te bouwen in Purmerend vinden wij een hele prestatie. We zijn blij dat we dit gebaar kunnen maken.” Wethouder Rotgans vult aan: “Dat we gekozen hebben voor een ooievaarsnest behoeft bijna geen uitleg. In het Centrum voor kinderwens doen gynaecologen, gespecialiseerd verpleegkundigen en embryologen er alles aan om stellen te helpen en nieuw leven te maken. Zonder slagingsgarantie. Zo is het ook met dit ooievaarsnest. Als dit straks een mooie plek heeft, begint het wachten op de ooievaars. We hopen dat iedereen in Purmerend met ons mee duimt!”

De gemeente laat weten nog in overleg te zijn met het Dijklander Ziekenhuis over de precieze locatie van de paal met daarop het ooievaarsnest. Nieuws hierover volgt later dit voorjaar.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

3 comments

 1. Loekie schreef:

  Gefeliciteerd, zelf heb ik ook drie kleinkinderen die via ivf geboren zijn…
  Eerst een kleinzoon, inmiddels 24 jaar, daarna een tweeling, een jongen en een meisje, nu 19 jaar…

  Ik wens iedereen veel succes toe.. wat een leuk initiatief van de gemeente. Ik hoop dat de paal snel wordt geplaatst…

 2. Jan Hovestad schreef:

  Zorg er nu eerst maar voor dat de kraamafdeling maar terug komt

 3. Rina schreef:

  Interessant een IVF centrum.
  Maar zodra je moet bevallen, is daar geen gelegenheid voor in Purmerend.
  Had daar niet beter over nagedacht kunnen worden?
  Wanneer een vrouw tijdens het hele traject in Purmerend haar vaste gynaecologen heeft gehad, wil ze met diezelfde artsen de bevalling doen.
  Dat is de kers op de taart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *