Purmerend in miniatuur in het Purmerends Museum

08/04/2022

Bob Hartsuiker

Bob Hartsuiker is in korte tijd een bekende Purmerender geworden, mede vanwege zijn ‘Koemarkt project’. Een bekend stukje Koemarkt is door Bob opnieuw tot leven gewekt. Begin februari konden bezoekers het werkstuk, inclusief de bekende pisbak, bewonderen in café Bakker en vanwege de grote belangstelling volgde een Meet and Greet in de Museumwinkel. Wie het allemaal gemist heeft of nog een keer het miniatuurwerk wil bewonderden kan terecht in het Purmerends Museum tijdens het Museumweekend.

Tijdens het Museumweekend op zaterdag 9 en zondag 10 april 2022 is van 12 tot 16 uur het werk van Historisch Purmerend in miniatuur bewonderen in de trouwzaal van het Purmerends Museum. Naast het Koemarkt diorama zijn ook de oude winkel van Cruijff Speelgoed aan de Westerstraat en Café de Unie in Rotterdam, een ontwerp van architect J.J.P. Out, te bewonderen en wordt een inkijkje gegeven in het nieuwe project Tramplein met de Amsterdamsche Poort en Bellevue. Waarschijnlijk komt ook het kleinste winkeltje van Purmerend weer tot leven.

Wethouder Eveline Tijmstra met Bob

Kleurplaat
In oude raadzaal, nu trouwzaal, waar menig Purmerender zijn en haar ja-woord gaf,  geeft Bob een demonstratie, waarbij is te zien hoe hij te werk gaat bij zijn projecten en wordt een start gemaakt met de bouw van een nieuw stukje oud Purmerend. Daarnaast worden de kinderen niet vergeten, zij kunnen een mini-Kamishibai (Japans verteltheater) bouwen of zelf een molen maken. Daarnaast mogen zij in de raadzaal een bouwplaat inkleuren en mee naar huis nemen. Op zondag 10 april is er een gratis toegankelijke kinderlezing over 400 jaar Purmer met als titel ‘De Purmer is jarig!’

Toegang gratis
Plaatselijke bekendheid kreeg Bob toen hij op verzoek van het Purmerends Museum een maquette bouwde van de drankenfabriek van de firma Oud. De fabriek aan de Jaagweg werd in het echt uiteindelijk nooit gebouwd omdat de firma na een (belasting)conflict met de gemeente uit Purmerend vertrok Deze maquette is ook te bewonderen in het Purmerends Museum. Bezoekers kunnen uit de prachtige decors op het aardewerk van Brantjes de mooiste bloemen kiezen en een eigen tuin maken. Na afloop krijgen ze dan echte bloemenzaadjes mee naar huis. Daarnaast is er natuurlijk nog veel meer te zien en te beleven in het museum. De toegang is tijdens het Museumweekend gratis.

Het werk van Bob is te volgen op Facebook: historisch Purmerend in miniatuur.

Kleinste winkeltje van Purmerend

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.