Prikken op evenemententerrein in Purmerend

30/11/2021

Binnenkort wordt er een priklocatie van de GGD Zaanstreek-Waterland geopend op het evenemententerrein aan de Purmerenderweg (kruising Westerweg). Sinds kort mogen mensen boven de 60 jaar en zorgmedewerkers een extra prik (boosterprik) tegen corona halen. De GGD en de gemeente willen dat inwoners snel en dichtbij een extra prik kunnen krijgen. Daarvoor is een ruime priklocatie nodig. De locatie gaat uiterlijk eind december open, of eerder als dat mogelijk is. In Zaandam blijft de huidige priklocatie aan de Pieter Ghijsenlaan 1 in gebruik tot het voorjaar van 2022.

De planning is om volgende week te starten met de opbouw. Op het evenemententerrein komt een tentpaviljoen en een parkeerterrein. Het terrein wordt verhard en hierop komt voldoende parkeergelegenheid. Verkeer wordt met borden naar de locatie geleid.

Verkeer en omgeving
De GGD heeft inmiddels veel ervaring in het opzetten van grote prik- en testlocaties en het begeleiden van het bijbehorende verkeer. Op een priklocatie komen veel mensen, dus het zal wat drukker worden op en rondom de wegen in de wijk. Bezoekers van de GGD komen op afspraak zodat de doorstroom van het verkeer goed te regelen is. Daarnaast komen er verkeersregelaars om dit te begeleiden.

Planning
Met het oog op uitbreiding van de boostercampagne is de verwachting dat de GGD het terrein tot en met november 2022 zal gebruiken. De locatie is, in ieder geval in de eerste periode, zeven dagen per week open van 08.00 tot 21.00 uur. Er is 7 dagen per week 24 uur per dag beveiliging aanwezig. Buurtbewoners die aan het terrein wonen zijn geïnformeerd.
Meer informatie over de boosterprik is te vinden op www.coronavaccinatie.nl.

 

 

7 comments

 1. Wolhoff schreef:

  Op dit moment is prik locatie in Amsterdam Noord voor Purmerenders sneller te bereiken dan in Zaandam.Waarom lees ik dat hier niet in.

 2. Akkermans schreef:

  Hallo kan het niet dichter by bvb huis arts niet iedereen heeft een auto oudere mensen etc etc zo ver belachelyk

 3. Piet Jonker schreef:

  Wolhoff: Omdat Amsterdam Noord niet onder Zaanstreek Waterland valt.

 4. Piet Jonker schreef:

  Akkermans: Daar gaat weidevenner.nl niet over.

 5. Maarten Kuiper schreef:

  Klopt het dat deze locatie pas eind december 2021 beschikbaar is als prik locatie?
  Een kritische noot zou wel gepast zijn.

 6. Piet Jonker schreef:

  Is niet duidelijk hoelang het opbouwen duurt. Geen idee of dat (te) laat is of niet.
  Is ook niet aan ons om daar kritisch over te zijn.

  1. Maarten Kuiper schreef:

   Oké Piet maar ik denk dat veel mensen het met me eens zijn dat het allemaal veel te lang duurt. Ik ga we eens met de bozebuurman praten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *