Praten met wethouder ‘in het wild’

04/09/2020

In september kunnen bewoners in gesprek met wethouder EvelineTijmstra over parken in Purmerend. Niet in het gemeentehuis, maar ‘in het wild’. Purmerend heeft een aantal parken die een grote rol spelen in het leefbaar en aantrekkelijk houden van de stad. Het college wil graag weten hoe gebruikers van de parken erover denken. De wethouder bezoekt daarom alle parken om in gesprekken met gebruikers duidelijkheid te krijgen. De informatie die de gesprekken oplevert zal worden gebruikt om een parkenplan voor de komende jaren te maken.

Purmerend verandert de komende jaren in rap tempo, onder meer door de bouw van veel woningen. Die zijn nodig, maar zorgen ook voor druk op de openbare ruimten. Daarnaast verandert het klimaat en bij inspelen op die veranderingen spelen parken een rol. Steeds meer mensen moeten de openbare ruimte delen en ook zaken als waterkering en verkoeling zijn belangrijk

Samen beleid maken
De gemeente werkt aan plan om de parken goed uit te rusten voor de nieuwe ontwikkelingen. Eveline Tijmstra: “De meningen, wensen en ervaringen van bewoners zijn daarbij van groot belang. Bewoners zijn immers de gebruikers van de parken. Ik kijk ernaar uit veel verschillende mensen te spreken en ben benieuwd naar hoe zij de parken gebruiken en wat daarbij belangrijk voor ze is. Ik hoop dat de gesprekken veel opleveren wat we in de vorm van het parkenplan weer terug kunnen geven aan de gebruikers. Het is een prachtige manier om samen het beleid voor de stad te maken.”

Koffie
De wethouder komt niet alleen naar de parken ook Spurd is van de partij. Zij maken veel gebruik van de parken voor sport- en spelactiviteiten voor de jeugd. Met uitzondering van de maandagavonden is Spurd ook steeds aanwezig met activiteiten. Zoals het hoort bij een goed gesprek is er koffie. Deze wordt geschonken door een barista (specialist koffiezetter) bij de mobiele koffiekar.

Het parkgesprek voor Weidevenne is op maandag 21 september 19.00-21.00 uur in Groengebied Purmerland.

Andere locaties:

Park de Uitvlugt     maandag 7 september 19.00-21.00 uur

Park de Driegang  woensdag 9 september 14.00-17.00 uur

Park de Noord       woensdag 16 september 14.00 -17.oo uur

Gorsebos               woensdag 23 september 14.00-17.00 uur

Kooimanpark         zaterdag    26 september  9.30-12.30 uur

Leeghwaterpark     zaterdag  3 oktober  9.30-12.30 uur

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *