Polonaise op Moederdagmarkt

07/05/2022

In het midden met microfoon Willeke Schoonewille

Het is op dinsdag 3 mei een gezellig boel in de tuin van Woonstate Passtoors aan de Karavaanstraat in Weidevenne. Ter gelegenheid van Moederdag op 8 mei is er een Moederdagmarkt op het binnenplein met allemaal kraampjes, lekkernijen en gezellige muziek. Bewoners, bezoekers, cliënten van Odion en vrijwilligers vermaken zich prima. Het is nog aardig rustig totdat een oude bekende het muzikale gedeelte opent met het grote meneer Kaktus lied: Laat je handen zien en laat je tanden zien. Iedereen zwaait, zingt en danst mee. 

Herkenning alom en vooral de cliënten van Odion genieten van de meezingers. Hoe harder de muziek hoe meer pret ze hebben. Nadat de stembanden en armspieren zijn opgewarmd is het de beurt aan de partner van Peter Jan Rens, de zangeres Willeke Schoonewille. Zij doet er nog een schepje bovenop met een reeks bekende meezingers, waardoor het plein steeds drukker wordt en de stoelen steeds leger. Al snel gaat ‘het dak eraf’ en gaat het in polonaise door de binnentuin. Gelukkig voor de verkopers bij de kraampjes is er een pauze ingelast, alhoewel de redactie hen ook enthousiast ziet meeswingen, zingen en zwaaien.

Gerrit Bolding

Weer opstarten
Gerrit Bolding, voorzitter van de bewonerscommissie, is blij dat dit allemaal weer kan na twee jaar corona. “Ik ben weer begonnen met plannen maken voor ons jaarlijkse uitstapje. Misschien wel naar de zandkastelen in Garderen of iets anders. We zijn bezig om alles weer op te starten. Het is een lastig iets, want de sponsoren staan niet meer te springen voor een bijdrage, en ja, 50 euro per persoon voor een dagje uit is voor veel mensen niet te doen.”

Centraal punt
Jolanda Kee, de sociaal beheerder van het buurtcentrum de Terugkom, hoopt dat in de toekomst meer bewoners de weg weer zullen vinden naar de woonstate. “Het is nog niet echt bekend dat er hier plek is, waar iedereen gewoon langs kan komen voor koffie, thee of wat fris. Ook clubs kunnen gebruik maken van deze ruimte, het moet echt een centrale ontmoetingsplek in dit deel van Weidevenne worden.”

Peter Jan Rens met bewoners

Contact

Deze geslaagde Moederdagmarkt is georganiseerd door Stichting Odion, Clup Welzijn en de bewonerscommissie van Woonstate Passtoors. Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten bij de Terugkom, klik dan op deze link. Of neem contact op met Jolanda Kee:  j.kee@clup. nl 06-36456842.

Gelukkig duurt het nog een paar dagen voor het echt Moederdag is, genoeg tijd voor de bewoners van de Woonstate Passtoors om even bij te komen van de feestelijke activiteiten op deze gezellige moederdagmarkt. 

Bekijk meer foto’s in het webalbum.

Jolanda Kee

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.