Plannen voor een betere doorstroming Jaagweg

26/06/2016

Goed nieuws voor gebruikers van de Jaagweg (N235): De aanleg van een spitsbusbaan op de N235 tussen Ilpendam en Purmerend verbetert de veiligheid en doorstroming. Naar verwachting nog dit jaar zal het werk worden gestart. De nieuwe spitsbusbaan kan in twee richtingen worden gebruikt. De huidige busbaan kan momenteel alleen in de richting Amsterdam worden gebruikt.

Op dit moment vertraagt het invoegen van de grote hoeveelheid bussen bij Ilpendam het verkeer. Daardoor ontstaan files en lange reistijden. Als de bussen straks tijdens de spits over een eigen busbaan kunnen doorrijden voorkomt dat het opstropen van het autoverkeer. Uit berekeningen blijkt dat daarmee de reistijd tussen Purmerend en Amsterdam 10 tot 15 minuten korter is.

Om de verkeersveiligheid te verbeteren wordt er in Ilpendam bij de bushaltes bij de Zonneweg een voetgangerstunnel gerealiseerd.

Voor de spitsbusbaan worden nieuwe bestemmingsplannen opgesteld door Purmerend en Waterland. De gemeenteraad van Purmerend beslist hierover op donderdag 30 juni. Bewoners hebben hierop verschillende bezwaren ingediend.

Lees het artikel ‘Veel bewonerswensen voor N235 gehonoreerd’ op de projectwebsite van de Provincie Noord-Holland.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *