Pilot senioren woonadviseur

16/06/2016

WonenPlus, Intermaris en Wooncompagnie starten op 21 juni met de senioren-woonadviseur. Het gaat om een pilotproject dat wordt uitgevoerd door vrijwilligers van WonenPlus voor huurders van Wooncompagnie en Intermaris in Purmerend. De adviseurs bieden hulp en advies aan Purmerendse senioren in de keuze voor en in het traject naar een beter passende woning.

De start

Het ondertekenen van de overeenkomst tussen de drie organisaties markeert het startmoment. Dit gebeurt dinsdag 21 juni om 11.00 uur bij Wonen Plus in Heel Europa (RSWP, Genuahaven 45 in Purmerend).

Voor wie?

Senioren willen om diverse redenen naar een andere woning verhuizen: de tuin wordt te bewerkelijk, de trap te steil of de woning is te groot. Ze denken na over hun woonsituatie, maar ze komen niet makkelijk in actie om er iets aan te veranderen. Sommige mensen zien op tegen de verhuizing, ze hebben een emotionele binding met hun huidige woonbuurt, of weten niet waar ze moeten beginnen en dus beginnen ze maar helemaal niet. Ook ziet men op tegen een eventuele hogere huurprijs. De seniorenwoonadviseur geeft kosteloos advies en helpt bij het nemen van de juiste stappen.

Pilot

Het gaat om een pilotproject, daarom wordt vooraf niet vastgelegd wat het aanbod is voor de senioren. De adviseurs en de corporaties verwachten er gaandeweg het project achter te komen waar de behoeften en de knelpunten liggen en bedenken samen hoe ze eraan kunnen voldoen en ze kunnen oplossen.

Aanmelding

De senioren die hier belangstelling voor hebben, kunnen zich melden bij WonenPlus (0299-820130) of bij hun verhuurder.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *