Petitie tegen verplaatsing Spoedeisende hulp

09/12/2018

Arno Timmermans (links) en Wim Wilschut (SP)

Een afvaardiging van de Socialistische Partij Purmerend overhandigde op 7 december in het Waterlandziekenhuis een petitie aan Arno Timmermans, voorzitter van de Raad van bestuur, waarin zij hun bezorgdheid uiten over de verplaatsing van de afdeling Spoedeisende hulp voor kinderen, buiten kantoortijden, van Purmerend naar Hoorn.

Door de sluiting kunnen ernstig gewonde kinderen ’s avonds en ’s nachts volgens de SP niet meer terecht in het Purmerendse ziekenhuis. Een eerdere actie tegen het verplaatsen van de afdeling Verloskunde leverde duizend handtekeningen op en deze petitie is door 3.213 mensen uit de regio getekend.

Het Waterlandziekenhuis laat weten dat het besluit niet lichtvoetig is genomen. ,,Door het samengaan van het Waterlandziekenhuis en het Westfriesgasthuis kunnen we de kwaliteit van zorg voor kinderen verder verbeteren. In Hoorn is 24 uur per dag, 7 dagen in de week een kinderarts, anesthesist en OK team in huis. Bovendien is er op deze manier voldoende gekwalificeerd personeel aanwezig.” Spoedeisende hulp aan ernstig gewonde kinderen heeft het Waterlandziekenhuis overigens nooit zelf gedaan. Die kinderen worden zo spoedig mogelijk vervoerd naar een (academisch) centrum waar adequaat zorg kan worden geboden.

Deskundig personeel
Waterlandziekenhuis: ,,Als je de zorg iets meer concentreert zijn we beter in staat direct goede kwaliteit van zorg te leveren. De reistijd is relatief. Belangrijker is dat er geen vertraging in het ziekenhuis ontstaat en er deskundig personeel direct aanwezig is. Toch begrijpen wij heel goed dat het voor sommige mensen onzekerheid met zich meebrengt. Wij benadrukken graag dat veel ook gewoon blijft zoals het is. In Purmerend kunt u met uw kind op het spreekuur komen bij de kinderarts. Alleen als het echt nodig is, wordt uw kind verwezen of overgeplaatst naar de SEH of de kinderafdeling in Hoorn.”

Onbegrijpelijk
SP Purmerend: ,,Veel mensen die wij spraken vinden het onbegrijpelijk dat juist de spoedeisende hulp uit Purmerend verdwijnt. Het is daarom niet ondenkbaar dat er op enig moment hulp niet meer op tijd komt. Vandaar deze petitie.”

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

4 comments

 1. willeke (NL1) schreef:

  Belachelijk om de spoedhulp te sluiten .Purmerend groeit door ,veel jonge gezinnen en ziekenhuis krimpt in .Dat mag niet .

 2. Nico de Vogel schreef:

  .”Spoedeisende hulp aan ernstig gewonde kinderen heeft het Waterlandziekenhuis overigens nooit zelf gedaan. Die kinderen worden zo spoedig mogelijk vervoerd naar een (academisch) centrum waar adequaat zorg kan worden geboden”, waarom dan nog deze actie van de SP? Spreek Arno Timmermans niet de waarheid of is er actie voor niks gevoerd?

 3. Suzanna veldman schreef:

  Dit moet niet kunnen in deze tijd. Purmerend groeit. Steeds meer jonge gezinnen en je moet maar niet in het bezit zijn van een auto. Maar ook geen geld voor een taxi. De treinen rijden niet in de nacht. Hoe kom je dan met je zieke/gewonde kind op de spoedpost. Schandalig als het gesloten word

 4. Francis schreef:

  Het is ronduit belachelijk dat een stad als Purmerend geen eigen kinderafdeling en kraamafdeling hebben. Zoveel kinderen in de stad. Er moet eerst weer wat gebeuren voor er nagedacht wordt. Degene die dit verzonnen heeft moet zich diep gaan schamen en snel weer terug draaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *