Petitie voor behoud geboortezorg in Purmerend

09/07/2018

Er is nogal wat te doen geweest over de fusie tussen het Waterlandziekenhuis met het Westfriesgasthuis in Hoorn. Met name het vertrek van de afdeling verloskunde zorgde voor veel reacties op sociale media. Naast de vraag of kinderen dan als Horinees of Purmerender worden geboren, werd vooral de langere reistijd aangevoerd als tegenargument. Om duidelijk te maken hoe de toekomstplannen voor het Waterlandziekenhuis eruit zien, en vragen van bewoners aan te horen, waren drie informatieavonden georganiseerd. Tegen de verwachting in waren er slechts enkele aanmeldingen en werden de bijeenkomsten afgeblazen. Mensen die zich wel hadden aangemeld krijgen een uitnodiging voor een persoonlijk gesprek. Wie alsnog vragen heeft, kan contact opnemen via www.communicatie@wlz.nl.

Een door de SP opgestelde petitie werd door ruim 1200 mensen ondertekend. Vrijdag 6 juli, voorafgaande aan een overleg tussen gemeente en ziekenhuis, werd de petitie door een delegatie van de SP bestaande uit Rijn Boskoop, Theo de la Haye en Willem Wilschut, overhandigd aan kinderarts Karin Masser en bestuurslid Ymke Fokma.

Boskoop:“De ondertekenaars van deze petitie vinden dat een grote stad als Purmerend niet zonder volledig operationele afdeling verloskunde in het Waterlandziekenhuis kan. We hopen dat u alles op alles zal zetten om deze mensen tevreden te stellen en de afdeling te behouden. Het is essentieel voor de stad dat geboortezorg dicht bij huis mogelijk is.” Bestuurslid Ymke Fokma bedankte de aanbieders en liet weten: “Wij gaan de petitie bestuderen, want wij vinden de band met Purmerend heel wat waard.”

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

1 comment

  1. Hans Goosen schreef:

    Behoud van geboortezorg in Purmerend is behoud van een menselijke maat. Dat is een norm zoveel waarde heeft, zelfs boven economische waarde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *