Parkeerterrein Purmersteenweg vanaf maandag dicht

17/10/2019

Vanaf maandag 21 oktober gaat het parkeerterrein aan de Purmersteenweg, tegenover het gemeentehuis, dicht vanwege bouwactiviteiten voor de Brantjesoever. Automobilisten kunnen er dan geen gebruik meer van maken en moeten een andere parkeerplek zoeken. Tijdens de sloop van de Brantjesloodsen kon het terrein nog gedeeltelijk worden gebruikt, maar nu de panden aan het parkeerterrein, waaronder de bekende bowlingbaan en de praktijk van de dierenartsen, aan de beurt zijn, wordt het gehele terrein betrokken bij de bouw en is er geen plek meer voor auto’s.

Na de sloop wordt begonnen met de bouw van woningen en appartementen op deze plek die eens diende als haven voor de houthandel Brantjes (De Oude Haven). Na demping van de haven in de dertiger jaren ging de helft van de grond naar de gemeente en werd het een parkeerterrein. De grote gele droogloods die langs de haven stond aan de kant waar nu de Kooimanweg begint is toen verplaatst naar de plek waar hij daarna jarenlang gestaan heeft, maar is nu ook gesloopt.

Wennen
Het zal voor veel automobilisten even wennen en zoeken worden, maar intussen is parkeergarage Claxonate aangepast, ruimer en overzichtelijker geworden, en voorzien van zogenoemde speedgates die snel open en dicht gaan). Daarnaast is Claxonate nu vanaf 1 november 24/7 geopend.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *