Overlast door parkeren in Barcelonahaven

26/07/2013

Voor het parkeren in Barcelonahaven gelden verschillende regels en afspraken. Helaas wordt er ondanks deze regels regelmatig overlast ervaren van het parkeren buiten de parkeervakken en op de genummerde parkeervakken. Dit kan komen doordat de regels en afspraken die hiervoor gelden niet voor iedereen duidelijk zijn.

Om de overlast tot een minimum te beperken gelden de volgende regels:

Parkeerverbodzone

In de hele wijk Weidevenne geldt een parkeerverbodszone: dit wordt aangegeven met een parkeerverbodszonebord (zie afbeelding). Concreet betekent dit dat men alleen in de parkeervakken mag parkeren. Als dat niet gebeurt, riskeert men een bekeuring. Dit geldt dus ook voor de Barcelonahaven.

 

Genummerde parkeerplaatsen in de stadshoven

Op het binnenterrein zijn parkeervakken met nummers. Dit zijn de afspraken die over deze parkeerplaatsen zijn gemaakt:

 1. Alle parkeerplaatsen zijn openbaar.
 2. De nummers van de genummerde parkeerplaatsen komen overeen met de  huisnummers van de woningen rondom het binnenterrein. De nummers zijn een  hulpmiddel, zodat er voor alle woningen een parkeerplaats beschikbaar is.
 3. Het systeem van nummers werkt alleen als iedereen meewerkt.
 4. De parkeerplaatsen voor bezoekers en tweede auto’s zijn buiten het hof.

Eigen carport/privéparkeerplaats

Heeft u een eigen carport of een privéparkeerplaats aan uw huis? Dan vragen wij u zoveel mogelijk daar gebruik van te maken.

Vragen

Graag willen wij iedereen vragen zich aan deze afspraken te houden. Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Tanja Bos via telefoonnummer (0299) 452 452.

Bron: gemeente Purmerend

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

3 comments

 1. m schreef:

  als huurder van de woningen aan de Barcelona haven hebben wij bij het ondertekenen van ons huurcontract ook getekend dat we parkeren op de parkeerplek aan onze eigen tuinen.

  sinds we we er wonen zijn er precies 3 bewoners waaronder ik zelf die op eigen terrein bij ons huis parkeren.

  de rest parkeert hem op de vakken in de binnentuinen die voor de huurders van de appartementen bestemd zijn of voor aan de straat in de paar parkeervakken die er zijn, zodat als je visite krijg er geen enkele mogelijkheid is om te parkeren.

  ik heb deze algemene brief ook in de bus gekregen maar had liever gezien dat de bewoners waar het om gaat aangeschreven worden.

  het zou inderdaad prettig zijn als men niet meer buiten de parkeervakken of schuin voor de carporten parkeert zodat wij die wel gebruik maken van onze carport plekken ook op een normale manier kunnen parkeren cg. wegrijden.

 2. Bunnik schreef:

  wij hebben ruimte die regelmatig gebruikt wordt als parkeervak. al eens gevraagd om een paal te plaatsen om parkeren te voorkomen. De heren (die denken dat ze er verstand van hebben) al eens uitgenodigd. Ze zijn met z’n tweeën wezen kijken en geven de volgende mededeling:Geachte heer Bunnik,

  Onze excuses voor de late reactie. De situatie is ter plaatse beoordeeld en we vinden het niet nodig om hier een infrastructurele maatregel te nemen. Er geldt in de gehele Weidevenne een parkeerverbodszone. Dit houdt in dat er geparkeerd moet worden op de daarvoor bestemde weggedeelten. In dit geval is het duidelijk dat het hier niet om een parkeervak gaat en kan er prima op gehandhaafd worden. Met de door u voorgestelde wijziging zouden wij op één locatie afwijken van de gekozen inrichting van de openbare ruimte en dat geeft een vreemd beeld in de straat en schept presedentwerking. Met vriendelijke groet,. Mijn reactie naar deze heren: In dit geval is het duidelijk dat het hier niet om een parkeervak gaat en kan er prima op gehandhaafd worden. Dat is juist. Met de door u voorgestelde wijziging zouden wij op één locatie afwijken van de gekozen inrichting van de openbare ruimte en dat geeft een vreemd beeld in de straat en schept presedentwerking.

  Maar ik wil helemaal niks gewijzigd hebben. Wij willen dat daar niet geparkeerd wordt. Dit geld hetzelfde als op een stoep parkeren. Dat je een auto neer zet om te lossen/laden daar zeg ik niets van. Nu wordt er wel regelmatig een auto neergezet. Dus ik snap het woord precedentwerking in deze situatie niet. Hier is verder nooit meer gereageerd. Vriendelijke groet, Theo Bunnik.

 3. Rudolf Van Essen schreef:

  Goedendag,

  Het parkeren op het binnenterrein Barcelonahaven anno 2020 is alleen maar van kwaad tot erger geworden. Als eigenaar appartement is het voor mij niet meer mogelijk om mijn auto in parkeervak met Referende huisnr en zonder te parkeren.Sommige bewoners bezitten een carport maar parkeren hun auto uit gemakzucht gewoon in de parkeervakken en hun medewoner ook.Heb ik het niet eens over mini werk Bussen van bedrijven. Dan wordt het voor mij inderdaad lastig om geregeld mijn auto te parkeren. Deze wordt daardoor regelmatig op de donaulaan/Marseillehaven/Lissabonhaven geparkeerd waardoor daar de bewoners hun auto weer niet kwijt kunnen.
  Kan er vanuit de gemeente niet worden gekeken als het beleid niet aangepast kan worden.Binnenterrein Barcelonahaven 1 ontheffing per bewoner voor een redelijk bedrag per jaar extra ontheffing zwaarder belasten. Gemeente Amsterdam past deze methode al jaar en dag.Het huidige beleid is niet meer te doen met zoveel auto’s en de bewoners met gedrag.

  Mvg Rudolf Van Essen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *