Ouderwetse traktatie voor bewoners Avondzon

29/04/2020

Ouderen in Purmerend hebben het op z’n zachts gezegd best lastig in deze moeilijke tijd. Gelukkig worden er allerlei leuke dingen georganiseerd, van draaiorgels en zangers en van tompouces tot clowns. Ook aan de oudere bewoners van Avondzon werd gedacht, want na een eerdere bloemenaanbieding stond er dinsdag opeens een heuse poffertjesbakkerij in de binnentuin. Binnen de kortste keren drong de lekkere zoet lucht van de vers gebakken lekkernij door het gehele gebouw en kwamen de eerste bewoners voorzichtig kijken wat er aan de hand was.

Melvin Smid, de bekende rolstoeltennisser en buurman van Avondzon, dacht na de bloemenaanbieding ‘wat zouden we nou nog meer kunnen doen om de ouderen een beetje op te vrolijken is deze moeilijke tijd’. Melvin:”ik zag hoe Coen Lageveen het in zijn buurt aanpakte en na een gesprekje met Frank Bekebrede van Barbecue De Purmer waren we er snel uit. We gaan poffertjes bakken, een ouderwetse lekkernij die de ouderen zeker zullen herkennen.”

Ober Coen
De mannen namen contact op met Els van Putten die samen met Lana Smits activiteiten organiseert in Avondzon, zoals de rommelmarkt, kerstdiner en busuitjes, en ook verhuurder Intermaris werd ingelicht. Dinsdag rond het middaguur was alles in gereedheid en al snel kon ober Coen met de versnaperingen op pad. De bewoners waren zeer verrast en de poffertjes, geserveerd met roomboter en poedersuiker, kregen vele duimen. Ook de tandartsen in het gebouw werden niet vergeten

Zuurkool

Mevr. De De Cocq van Delwijnen de Jong

Oudste bewoner van Avondzon (93), mevrouw E. de Cocq van Delwijnen nam de smakelijk verrassing ietwat verbaast in ontvangst: “Ik heb al zoveel meegemaakt en dan dit nog, Geweldig.” Een andere bewoonster kwam zelf naar de bakkerij in de binnentuin: “Ik heb net zuurkool gegeten, maar dit laat ik mooi niet staat hoor.” Voor de organisatoren was het ook een goed gevoel dat ze dit voor de bewoners konden doen. Melvin: “Fantastisch toch, en ik kan al wel verklappen dat we op nog meer verrassingen voor ouderen in Purmerend broeden. In deze moeilijke tijd moet je er voor elkaar zijn.” 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

1 comment

  1. E.van putten schreef:

    Was goed geregeld en ze vonden het ook lekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *