Oprichting onafhankelijke Regenboograad in Purmerend

18/06/2022

Regenboograden zijn organen die gevraagd en ongevraagd advies kunnen geven aan de gemeente en bestuurders omtrent het regenboogbeleid. Als startpunt van dit proces organiseert de gemeente onder begeleiding van Movisie op 22 juni van 19:30-21:00 uur een open bijeenkomst in het gemeentehuis, waar inwoners, organisaties en geïnteresseerden kunnen deelnemen aan een open gesprek. Aanmelden kan via deze pagina. 

De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen in Purmerend open en veilig zichzelf kan zijn. Dat je de vrijheid hebt om te houden van wie je wilt en dat je zichtbaar jezelf kunt zijn. In Purmerend worden diverse activiteiten georganiseerd, voor de LHBTIQ+ gemeenschap én om de sociale inclusie in de Purmerendse samenleving te bevorderen.

Reacties
Diversiteit en inclusie zijn nog niet de norm in onze samenleving. Zo krijgen mensen van kleur, LHBTIQ+ personen en vrouwen nog altijd te maken met discriminatie en geweld. Nog lang niet iedereen kan zichzelf zijn, ook niet op het werk. In Purmerend ligt de focus voor een groot deel op LHBTIQ+ jongeren. Veel hebben te maken met negatieve reacties van leeftijdsgenoten, pesten en geweld. Ook zijn zij meer kwetsbaar voor bijvoorbeeld depressie en zelfmoord. De regenboogvlag symboliseert dat iedereen uniek is en erbij hoort. LHBTIQ+ staat voor: lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele mensen, transgender personen, intersekse personen, queer-personen en anderen.

Bron:  Gemeente Purmerend

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.